moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2015. március 26.

Műkorcsolya és jégtánc vb: Tóth Ivett 0.38 századdal maradt le a kűrről

ivett_vbCsütörtökön reggel a nők rövidprogramjának bemutatásával folytatódott a műkorcsolya és jégtánc világbajnokság Sanghajban. Tóth Ivett a 35 fős mezőnyben hetedikként mutatta be programját.
“Ivett rövidprogramban elért 43,47 összpontszáma elmarad az idei legjobb eredményétől (54.34). Sajnos a most megszerzett pontszám nem volt elegendő a 24-be jutáshoz, így nem tudja bemutatni kűrjét a Shanghaii ISU Világbajnokságon” – mondta Bálint Csaba szakágvezető..

 

“A bemelegítés lendületesen, s stabil technikai tudást sugározva telt. A versenyprogram bemutatása is jól kezdődött, de a tripla toe-loop, tripla toe-loop kombinációban történt egy kis megingás, a tripla lutz pedig jól indult ugyan, de eséssel végződött. A dupla Axel nagyon szépen sikerült, s mindhárom forgását a legmagasabb, 4-es szintűre értékelték. A rövidprogram technikai pontszáma (TES) 25,87 lett.

A komponens pontszámokon érezhető volt a technikai rontás, összességében 19,6 (PCS) pontot kapott a bíróktól.”

A program részletes, bíránkénti értékelése megtalálható az ISU honlapján.

Ivett edzője – Gór-Sebestyén Júlia így értékelte versenyzője teljesítményét:

“Nagyon hosszú szezonon vagyunk túl, tele új kihívásokkal és tapasztalatokkal. Bíztunk abban, hogy a szezon utolsó nagy kihívásán tudása legjavát mutatja. Sajnos ez nem sikerült, tovább kell dolgoznunk az eredményességen, de biztató a jövőre nézve, hogy mindössze 38 századdal maradt el a kűrfutástól juniorkent egy felnőtt világbajnokságon.”

Pénteken Moscheni Carolina és Lukács Ádám elsőként mutatja be kűrjét. A jégtáncosok magyar idő szerint 03:30-kor kezdik meg versenyüket

Az eredményeket on-line itt nyomon követhetik.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X