moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. február 26.

Korcsolyás vasárnap

Hazaérkeztek korcsolyázóink a phjongcshangi téli olimpiáról. Otthonukban a Gyakorló Jégcsarnokban fogadta őket családjuk, barátaik, rajongóik, újságírók és közel száz csillogó szemű kis versenyző, akik az éppen zajló rövidpályás gyorskorcsolya utánpótlás országos bajnokságon vettek részt, de ne szaladjunk ennyire előre!

A mai napfényes délelőttön Sebestyén Júlia edző, Európa-bajnok műkorcsolyázónk, a Junior világbajnokságra hamarosan utazó Borovoj Alexander műkorcsolyázó és Kiss Orsi, Kiso, a korcsolyázás nagykövete, műsorvezető fogadta a MOKSZ rajzpályázatának résztvevőit meleg teával, forró kakaóval, kaláccsal és kuglóffal a Városligeti Műjégpályán.

A több mint 80 pályamű közül a zsűri kiválasztotta a nyerteseket, akik  tabletteket és egyéb ajándékokat, valamint limitált szériás válogatott ruházatot kaptak a mindenkinek járó oklevél és jutalomkönyv mellé.

Az eredményhirdetés és díjátadás után természetesen készült közös fotó a gyerekkel és bajnokainkkal, akik szívesen adtak autogramot is, ezt követően pedig majdnem mindenki felkapta a korcsolyáját és korcsolyázás közben élvezete a napsütést.

Ebéd után megérkeztek Büszkeségeink is Phjongcshangból, de ezzel még nem ért véget a nap!

A délután folyamán korosztályos országos bajnokaink csillogtatták meg képességeiket és szórakoztatták a Műjégpálya vendégeit.

Kedves Katicát és Búcsu Ákost, a Steps on ice jégtáncosait, Nagy Dóra, az SKSE műkorcsolyázója követte. A látványos előadást Maszljanko Alexander, az UTE versenyzője zárta, aki az idei Európa-bajnokságon is bemutatott rövid programjával kápráztatta el a nézőket.

Micsoda nap volt! A Magyar Short track utánpótlás bajnoksága, a MOKSZ rajverseny díjátadása, olimpikonjaink hazaérkezése és egy impozáns bemutató a Városligeti Műjégpályán…

Ennél korcsolyásabb vasárnapot nem is kívánhatnánk!

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X