moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2024. március 19.

Kezdődik az ISU Műkorcsolya és Jégtánc Világbajnokság

A 2023/24 versenyszezon vége felé közelítve versenyzőink a montreali ISU Műkorcsolya és Jégtánc Világbajnokságon mutatják be a világ legjobbjai között programjaikat 2024. március 20-23. között. 

Magyarország képviseletében 5 versenyző és 3 bíró érkezik erre a világeseményre.

Páros műkorcsolya sportágunkban Pavlova Maria és Sviatchenko Alexei lép jégre, jégtáncban Ignateva Mariia és  Szemko Dani mutatja be tudását, egyéni férfi műkorcsolyában pedig Vlasenko Alexandrnak szurkolhatunk.

A párosunk egy rövidebb obersdorfi edzőtábor után érkezik Montrealba. Az elmúlt időszakban, az Európa-bajnokságot követően, keményen dolgoztak azért, hogy a versenyszezont lezáró ISU világbajnokságon a lehető legjobb formájukat mutathassák be, s ezt olyan eredményre váltsák amelyre büszkék lehetünk. Munkájukat Dmitry Savin felügyelete alatt végzik” – kezdte felezetését Bálint Csaba, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója.

Jégtáncosaink felkészülési műhelyt váltottak az Európa-bajnokság után, s jelenleg Barbara Fusar-Poli irányítása alatt készülnek Milánóban. Programjaik stabilizálása megtörtént, s kisebb átalakításon is túl van már. Izgatottan várják a bírók visszaigazolását az elvégzett munka eredményéről.”

„Férfi versenyzőnk harmadik ISU Bajnoksága ez a szezonban, hiszen az Európa-bajnokság és a Junior Világbajnokság után vesz részt Alexandr a montreáli felnőtt világbajnokságon. Nem egyszerű három komoly eseményen részt venni egy versenyszezonban, de Alexandr felkészülése ezekre a magmérettetésekre töretlen. Alexandr felkészítése Gór-Sebestyén Júlia vezetésével történik, s az ISU Világbajnokságra is vele érkezik” – zárta a sportigazgató.

Versenybíróink közül Vikárné Homolya Zsuzsát, Dr. Pethes Ákost és Soós Attilát érte a megtiszteltetés, hogy részt vehetnek az ISU Világbajnokságon Montreálban.

Az ISU Világbajnokság 2024 március 20-án, a párosok versenyével indul.

Program/Eredmények

A világbajnokságot az M4 Sport közvetíti.

HUNSKATE MEDIA

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X