moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. március 21.

Két korcsolyázó aranyérem a Speciális Olimpia Téli Világjátékok hétfői versenynapján

A Speciális Olimpia Téli Világjátékokon hétfőn gyorskorcsolyában Péter Dávid, műkorcsolyában a Hingyi-testvérek, Ágnes és Rita aranyérmet szerzett.

Péter Dávid a grazi jégcsarnokban a speciális tréningek mellett integrált körülmények között is edző sportoló az 1000 méteres távon bizonyult legyőzhetetlennek, a döntőben kanadai és mexikói ellenfelét utasította maga mögé.

special2

„Fantasztikus érzés, szavakba nem lehet önteni, hogy mennyire boldog vagyok. Azért kemények voltak az ellenfelek, de időben meg tudtam lépni tőlük. Tudtam menni a saját íveimen. Sokan szurkoltak nekem, jó volt így szerepelni.” – értékelte győzelmét a magyar fiatalember.

mukori_testverek

A műkorcsolyázó Hingyi-testvérek megvédték bajnoki címüket. Ágnes és Rita párosban nyert, pont, mint négy évvel ezelőtt, Dél-Koreában. A lányok elegáns programot mutattak be a „Csillagpor” című film zenéjére. Felkészülésüket segítette a korábbi jégtáncos olimpikon Hoffmann Nóra.

A magyar delegációnak két versenynap után összesen 4 arany és 1 bronzérme van. Az ausztriai világjátékok eseményei március 24-ig tartanak. A 33 magyar versenyző 5 sportágban: alpesi síben, hófutásban, műkorcsolyában, gyorskorcsolyában és padlóhokiban indul.

 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X