moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2013. október 14.

Junior Grand Prix Tallin – Tóth Ivett új egyéni csúccsal 13.

A Junior Grand Prix sorozat záró versenyén igen erős mezőny gyűlt össze. Észtország fővárosában két versenyző képviselte Magyarországot.

A lányok mezőnyében 30 induló lépett jégre. Tóth Ivett a rövid programban két váratlan rontás miatt a vártnál kissé hátrébb végzett, így a kűrt csak a 17. helyről kezdhette meg.  A kűrben azonban eddigi pályafutásának legerősebb programját sikerült bemutatnia. Mind a technikai pontszámokban, mind a programkomponensekben megjavította eddigi egyéni csúcsát. Két hibátlan tripla Lutzot is bemutatott, melyek közül a másodikra még bónusz pontokat is adtak. Az egész mezőnyben ez volt legszebb és a legmagasabbra értékelt Lutz! Összességében Ivett 90,72 pontot szerzett és ez a 7. legjobb kűrt jelentette a mezőnyben.

A fiúknál 21-en indultak Tallinban. A mezőny legfiatalabb versenyzőjeként vett részt a 14 éves Borovoj Alexander élete első junior versenyén. Alex, aki Magyarországon született és egy budapesti általános iskolába jár, tavaly még a Novice korosztályban versenyzett. Teljesítménye  bíztató volt a jövőre nézve, hiszen jó benyomást keltett a bírókban. Ez megmutatkozott a programjára kapott pontszámaiban, és  sikerült teljesítenie a Junior Világbajnokság kiküldetéséhez szükséges minimum pontszámot a rövidprogramban.

A kűrben  kicsit megilletődve, de bátran versenyzett. Sajnos, nem sikerült bemutatnia a  tripla rittbergert, amely ugyan tiszta volt, csak  leült benne. Ezenkívül több tripla ugrást – kombinációban is -, dupla Axelt, és négyes szintű beugrós forgáskombinációt bemutatva végül  a 18. helyen végzett.

Párosban és jégtáncban nem indult magyar versenyző.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X