moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. október 12.

Jön a IV. Budapest Trophy!

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség immáron negyedik alkalommal rendezi meg a Budapest Trophyt október 13. és 15. között a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban.

A rangos háromnapos nemzetközi versenyre 4 kontinens 29 országának több mint 150 korcsolyázója nevezett. Az idei Budapest Trophy újra a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség, az ISU Challenger Series versenysorozatának egyik állomása lesz, melyen a felnőtt versenyzők értékes ranglistapontokat gyűjthetnek, illetve technikai minimum pontszámokat szerezhetnek. 

2023. október 13. és 15. között újabb szép és izgalmas hosszú hétvégének nézünk elébe. Péntektől-vasárnapig 4 kontinens 30 országának közel 160 versenyzője sorakozik fel, hogy tudásukat összemérve töltsék a magyar fővárosban a hétvégét a Budapest Trophy résztvevőiként. A verseny két részből tevődik össze, a seniorok versenye az ISU Challenger versenysorozat részeként – ez a 6. állomás – kerül lebonyolításra, míg a senior párosok és a juniorok versenye az ISU nemzetközi versenyként értékelhető – kezdte a felvezetést Bálint Csaba, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség műkorcsolya ágazatának sportigazgatója.

Versenyzőink a senior kategóriákban nemcsak a Budapest Trophy-n való minél jobb eredmény eléréséért küzdenek, hanem ez a verseny egyike a 2024. évi Európa-bajnokság válogatóversenyinek, junior versenyzőink pedig a YOG (ifjúsági téli olimpia) és a junior világbajnokság válogatóversenyeinek első állomásaként tartják számon a hétvégi megmérettetést. Fontos állomása lesz tehát minden indulónak a 2023/24-es versenyszezonban. Vannak, akiket most láthatunk először az idényben, de van olyan is, aki már bizonyította a tudását és felkészültségét az ISU Junior Grand Prix-sorozat idei kiírásában, illetve a szezon egyéb versenyein. Összegezve izgalmas pillanatok elé nézünk és szeretnénk ezt minél több szurkolóval megosztani, így mindenkit várunk a Vasas Jégcentrumba október 13-tól. Aki esetleg nem tudja a helyszínen bíztatni a versenyzőinket, biztosan jó hírként fogadja, hogy a teljes esemény elérhető lesz streamen is

Magyar Márk és Chtchetinina Júlia neve ismerős a magyar műkorcsolyasportot kedvelőknek. A 2020-as Európa-bajnokságon a 10. helyen, a 2021-es világbajnokságon pedig a 11. helyen végeztek, olimpiai kvótát szerezve ezzel hazánknak. A 2022-es kontinensbajnokságon a 6. helyen zártak, és tagjai voltak a 2022-es téli olimpia magyar csapatának, de Pekingbe érkezésükkor Márk koronavírus tesztjei pozitívak lettek, így nem tudtak indulni az ötkarikás játékokon. Már a 2022-es világbajnokságon már nem is indultak, Márk pedig befejezte a pályafutását.

Júlia sokáig keresett partnert, ebben a páros volt edzője, Dmitry Savin is segédkezett, de nem találtak megfelelő partnert. A 2023/24 versenyszezon kezdetén Júlia próbakorcsolyázáson vett rész egy lengyel páros korcsolyázóval és sikerrel is járt. Az új kettős úgy döntött, hogy lengyel színekben folytatják páros műkorcsolya karrierjüket. A magyar és a lengyel szövetség együttműködésének köszönhetően a MOKSZ lehetőséget biztosított Júliának a lengyel színekben való további versenyzéshez. A kettőst a Budapest Trophy páros indulói között üdvözölhetjük, ez lesz az első nemzetközi versenyük” – közölte a műkorcsolya szakág sportigazgatója, Bálint Csaba.

A versenyre a belépés díjtalan, mindenkit sok szeretettel várunk! A helyszínen ismét lesz merchandise shop, ahol többek közt a Budapest Trophy lógójával ellátott és Kori kutyás ajándéktárgyakat vásárolhatnak az érdeklődők, sőt, szombaton Korival is találkozhatnak a nézők. További érdekesség, hogy a WilliSport jóvoltából valamennyi versenyszám dobogósa különleges ajándékokkal lesz gazdagabb, emellett pedig a három leglátványosabban és leghangosabban szurkoló tagszervezet is izgalmas díjazásban részesül. Ezúton is köszönjük az Xcopy KFT. támogatását, akik a szervezéshez szükséges nyomtatókat és patronokat biztosították számunkra!

További információk a verseny hivatalos weboldalán érhetőek el.

A magyar színeket az alábbi korcsolyázók képviselik:

Junior nők:

Dzsumanyijazova Polina, Ekker Léna, Hartdégen Lili, Major Martina Petra, Szabó Cintia, Virányi Laura, Zhang Boglárka

Junior férfiak:

Dózsa Benedek Pál, Vlasenko Aleksei

Felnőtt nők:

Schermann Regina, Zsirnov Dária

Felnőtt férfiak:

Vlasenko Aleksandr

Jégtánc:

Csiszér Emese/Shapiro Márk, Hancock Lucy/Fourati Ilias, Ignateva Mariia/Szemko Dani

Páros műkorcsolya:

Pavlova Maria/Sviatchenko Aleksei

 

BUDAPEST TROPHY 2023

Budapest – Vasas Jégcentrum, 2023. október 13-15.

Program

  1. október 13., péntek

09:00 Junior férfi rövidprogram

10:31 Férfi rövidprogram

13:59 Junior jégtánc ritmustánc

14:57 Jégtánc ritmustánc

17:20 Junior páros rövidprogram

17:32 Páros rövidprogram

18:14 Junior női rövidprogram

2023. október 14., szombat

10:10 Junior férfi kűrprogram

11:40 Junior férfi ünnepélyes eredményhirdetés

11:41 Női rövidprogram

15:36 Junior női kűrprogram

20:10 Junior női ünnepélyes eredményhirdetés

20:14 Junior páros kűrprogram

20:26 Páros kűrprogram

21:05 Junior és senior páros ünnepélyes eredményhirdetés

21:14 Junior jégtánc kűrprogram

22:15 Junior jégtánc ünnepélyes eredményhirdetés

2023. október 15., vasárnap

10:00 Férfi kűrprogram

14:15 Férfi ünnepélyes eredményhirdetés

14:01 Női kűrprogram

18:35 Női ünnepélyes eredményhirdetés

18:36 Jégtánc kűrprogram

21:15 Jégtánc ünnepélyes eredményhirdetés

HUNSKATE MEDIA

 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X