moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2012. augusztus 21.

ISU nemzetközi műkorcsolya edzőtábor a Gyakorlójégen

2012_08_21_ISU_Mukorcsolya_tabor_nemzetkoziAugusztus 13-án elindult a Gyakorló Jégcsarnokban a 9 ország részvételével lebonyolításra kerülő ISU Műkorcsolya edzőtábor.

Az 1997 és 2004 között született korcsolyázók életkoruk és tudásszintjük alapján 3 csoportban vesznek részt a képzésben.
A napi program két jeges edzést (1-1 óra délelőtt és délután), erőnléti edzést és klasszikus balett órákat tartalmaz.

A képzéseket az alábbi szakemberek tartják:

Vezető Moderátor: Shanette Folle
A moderátor asszisztensei: Kerekes Zsolt, Sebestyén Júlia
Erőnléti edzés: Puskás Sándor, Juhász Bianka
Balett mester: Kováts Tibor

A jeges és száraz edzések a résztvevő versenyzői korosztályok és az edzőik számára is hasznos elméleti oktatással egészülnek ki. Ilyen volt például a megfelelő táplálkozás kialakítását, megszokását és alkalmazását középpontba helyező előadás Dr. Fajcsák Zsuzsanna (www.Dr.Zsu.com), táplálkozási szakértőtől a tábor harmadik napján. A doktornő a megfelelő étrend kialakítása mellett külön előadásban arról is beszélt, hogy milyen módon lehet a versenyzők fájdalmát teljesítménnyé alakítani, valamint a mindennapokban használható praktikus jó tanácsokkal látta el hallgatóságot.
A tábor második felében az elméleti képzés sport pszichológia szemináriummal zárul, amelyet Gyömbér Noémi tart külön az edzők és külön a versenyzők részére.
Reményeink szerint a táborral egy visszatérő eseménysorozat veszi kezdetét.

Kitartást és eredményes munkát kívánunk a résztvevőknek!

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X