moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. szeptember 6.

ISU Junior Műkorcsolya Grand Prix Ostrava: 11. helyen végzett Tóth Ivett

Szombaton a női kűröket futották a versenyzők Ostravában a Junior Grand Prix-n. Tóth Ivett a rövidprogram utáni helyezéséhez képest két hellyel hátrébb, a 11. helyen, fejezte be a csehországi versenyt.

Ivett a mezőny közepén, tizenkettedikként lépett jégre. Programjába néhány apróbb hiba becsúszott, így 78.55-öt kapott mai futására. Végeredményben 125.29-el zárta a Grand Prix-t. Összességében Ivett sokat fejlődött az utóbbi időben, ez Ostravában meg is látszott. Képessége alapján bízunk benne, hogy stabilizálni tudja az elemeket, a programját és akkor a későbbiekben még jobb eredményeket fog elérni. A népes, 28 főt felvonultató, mezőnyben elért helyezése mindenképpen dicséretes.

A versenyt az orosz Medvedeva nyerte. A korábban vezető Chen nem tudta megtartani helyét, és végül harmadikként zárt. A dobogó második fokára az a japán Higuchi jött fel, aki a rövidprogram után még csak az ötödik volt.

Ivett_3nap

A Jakucs Hanna – Illés Dániel jégtáncos pár pénteken mutatta be kűrjét. A rövidprogram utáni helyezésükön, sajnos, nem tudtak javítani, így a 17. helyen fejezték be a Junior Grand Prix-t.

A jégtáncot a kanadai Bent – Mackeen nyerte, második az orosz Popova – Vlasenko, míg harmadik az amerikai McNamara – Carpenter lett.

Jakucs_Illes

A Junior Grand Prix sorozat következő állomása Japánban, Aichiben lesz a jövő hét végén – az előzetes nevezések alapján magyar induló nélkül.

Tóth Ivett ostravai kűrje itt látható:

A Jakucs – Illés jégtáncos pár kűrje pedig itt:

 

DG

/videó: ISU Channel/

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X