moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. október 23.

Halloween Kupa 2. nap – Beszámoló

A Halloween Kupa 2. napján ismét a jégtáncosok kezdtek ezúttal a kűröket mutatták be, egyben ez volt a jégtánc befejező napja.

A Serdülő (Basic novice) kategóriában a Leveles Réka-Leveles Balázs (SIL) kettős jól korcsolyázott, első helyen végeztek. Mint a lenti képen látható, mindenki nagyon boldog volt a végeredményével 🙂

A Kiemelt ifjúsági (Advance novice) versenyzők közül a tehetséges magyar kettős, Kedves Katica- Búcsú Ákos (SOI) picit „elizgulták”a versenyt, de így is megőrizték 2. helyüket a nagyon ötletes Mary Poppins koreográfiával.

A juniorok versenyében elsőnek a Bubcsó Loréna-Söregi Niksz Alfréd (SIL) kettős lépett jégre. A “Macskák” program mindenki tetszését elnyerte. Korábbi versenyükhöz képest javítani tudtak a pontszámokon, egy helyezéssel előbbre kerülve.

Az első helyen álló Marton Villő-Semko Danyil (UTE) kettős utolsónak lépett a jégre. Szép, kiegyensúlyozott programmal zárták a jégtánc versenyszámokat és megnyerték az I. Halloween kupa junior kategóriáját! Ők is a szezon, számukra legjobb pontjait kapták.

Díjátadó és rövidebb szünet után folytatódott a verseny az egyéni műkorcsolya számokkal.

Izgatottan vártuk a helyosztó kűrprogramokat.

Kiemelt ifjúsági (advance novice) lányoknál nagy volt az izgalom.

Sorra jöttek versenyzőink és érdekesebbnél érdekesebb kűröket futottak. Bár mindenki javított teljesítményén, de az apróbb hibák sokba kerültek.

A magyar versenyzők közül Szigeti Bernadett (PSE) futott a legmagabiztosabban, így Ő lett a 2, míg Schermann Regina (UTE) visszacsúszott a 3.helyre.

A nagyon jó előadó, Csiszér Emesének (SKSE) és Rabb Csengének (JCSIL), ezúttal a 4. és 5.hellyel kellett beérniük.
Gál Zoé (SKSE) óriásit nőtt a nyáron, ez ma gondot okozott. Sokat csúszott hátra a 2.-ről a 9. helyre.
Kiss Eszter (MAC) 11., Fliszár Hanna (JMAD) 14. és Varga Janka (JMAD) 15. helyen zártak a kűrrel.

A junior fiúknál megismétlődött a a rövid program eredmény. A francia fiú mögött Borovoj Alexander a második helyen végzett.

A junior lányoknál nagy csatára lehetett számítani, mert két magyar fiatal reménységünk volt az élen.
Mindkettő igyekezett hibátlanul futni. Végül hajszállal, de Láng Júlia (PSE) nyerte a versenyt az olaszok versenyzője előtt. Nagy Dóra (SKSE) picit lemaradva a harmadik helyen fejezte be a napot. Balogh Henrietta (SKSE) a 8.helyen végzett.

Gratulálunk minden indulónak a nagyszerű teljesítményekhez. Sok kitartást es sikert kívánunk a szezon során.
Ma a picikkel folytatódik a három napos viadal!

A verseny eredményei itt tekinthetőek meg:
– Halloween Kupa ISU kategóriák
– Halloween Kupa non-ISU kategóriák

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X