moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2013. január 27.

Először spanyol győzelem, ötödször is Carolina Kostner az Európa-bajnok

Carolina Kostner nyerte a nők versenyét a zágrábi műkorcsolya Európa-bajnokságon.

Az immár ötszörös Eb-győztes olasz korcsolyázó úgy védte meg a címét, hogy a pénteki rövidprogramban és a szombati kűrben is második lett.
Az ezüstérem a pályafutása első felnőtt világversenyén szereplő, két éve junior világbajnokságot nyerő orosz Adelina Szotnyikovának jutott, aki a szabadkorcsolyázás előtt még az élen állt, de szombaton csak a harmadik legjobb programot mutatta be.
A harmadik helyen egy másik orosz, a rövidprogram után még csak negyedik Jelizaveta Tuktamiseva végzett azzal, hogy a pontozók szerint a legszebb kűrt ő mutatta be.

A spanyol Javier Fernandez nyerte a férfiak versenyét a zágrábi műkorcsolya Európa-bajnokságon, megelőzve a 2011-ben győztes francia Florent Amodiót.
Fernandez – az első spanyol Európa-bajnok – jól sikerült kűrjével került a rövid program után még élen álló, de a szabadkorcsolyázásban csak harmadik francia riválisa elé.
A harmadik helyre a szombaton a második legjobb teljesítményt nyújtó cseh Michal Brezina ért oda.

Eredmények:

férfiak,
Európa-bajnok: Javier Fernandez (Spanyolország) 274,87, 2. Florent Amodio (Franciaország) 250,53, 3. Michal Brezina (Csehország) 243,52

nők,
Európa-bajnok: Carolina Kostner (Olaszország) 194,71, 2. Adelina Szotnyikova (Oroszország) 193,99, 3. Jelizaveta Tuktamiseva (Oroszország) 188,85

(Forrás: MTI)

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X