moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2020. január 22.

Elhunyt dr. Takács Ildikó

Életének 79. évében elhunyt dr. Takács Ildikó, a magyarországi és nemzetközi marketingkommunikációs szakma egyik legelismertebb szakembere, aki a magyar, osztrák és olasz jégrevüben is korcsolyázott.

Dr. Takács Ildikó nővére példáját követve négyéves korában kezdett műkorcsolyázni, és a versenyekre, majd a Magyar Jégszínházba is követte testvérét. Magántanulóként érettségizett, majd a szegedi egyetem jogtudományi karán folytatta tanulmányait. Ám alig 17 évesen, amikor elkísérte édesapját egyik üzleti útjára Bécsbe, megpillantotta a Wiener Eisrevue plakátját. Azonnal tudta, itt szeretne korcsolyázni. Elment egy előadásra, majd felkereste az igazgatót, aki megnézte, mit tud, és rögtön szerződést ajánlott neki. A kórusból hamarosan szólistává küzdötte fel magát, a korcsolyázás mellett pedig kisebb megszakításokkal tanult is – az ELTE levelező tagozatán fejezte be tanulmányait, diplomás marketingszakember lett.

Pályafutását az olasz jégrevüben zárta, 1970-ben visszatért Magyarországra, családot alapított, és a hazai, valamint a nemzetközi reklámszakma meghatározó alakja lett.

Nyugodjon békében!

Forrás: Kreativ.hu, Nol.hu

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X