moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2009. szeptember 22.

Csütörtöktől olimpiai kvalifikációs verseny Oberstdorfban

vancouver_logoAz elmúlt idény világversenyein több balszerencse kísérte a magyar műkorcsolyázók és jégtáncosok szereplését.

Sebestyén Júlia sérülése, a Hoffmann Nóra, Maxim Zavozin jégtánc duó pedig Nóra balesete miatt nem indulhatott a világbajnokságon, a fontos olimpiai kvalifikációs versenyen.
Csütörtöktől a Nebelhorn Nagydíj keretében Oberstdorfban azonban még ki lehet használni az utolsó lehetőséget. A téli olimpiai részvételre pályázó magyar versenyzők ennek megfelelően elszántan készülődtek.

A férfiak és nők versenyében az első 6 – 6 , a jégtáncosoknál pedig az első 5 helyen végzők szerzik meg az indulás jogát. A nemzetközi szövetség (ISU) honlapja szerint a nőknél 36, a férfiaknál 33 versenyző, , a jégtáncra 17 kettős nevezett. Mivel az oberstdorfi verseny nemcsak kvalifikációs viadal, hanem a Nebelhorn Nagydíjért is folyik majd a küzdelem, Így az olimpiai részvételért 31 nő, 24 férfi, 9 jégtánc kettős verseng..

Reményteljes a Hoffmann Nóra és Maxim Zavozin (a képen) helyzete is. Külön-külön már szereztek korosztályos világbajnoki érmet. a közös jó teljesítménnyel még adósok. A mezőny ismeretében azonban – ahol a vb-n 20. észt Mallory, Rand, a 21. cseh illetve 22. kínai duó látszik legjobbnak ,- biztosíthatják helyüket az olimpiai mezőnyben. Ezt követve a szövetség – a MOB támogatásával – kezdeményezheti Zavozin magyar állampolgársági kérelmét. Az olimpiai kvalifikációs verseny programja:

Csütörtök
jégtánc: kötelező 9:45 ó, original 20:20 ó,
férfiak: rövid program 12:35 ó

Péntek
nők: rövid program 9 ó,
férfiak: kűr 15 ó

Szombat:
nők: kűr 9 ó,
jégtánc: kűr 15:15 ó

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X