moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. október 18.

Budapest Trophy – negyedik nap

Felcsendült a magyar himnusz is a Budapest Trophy zárónapján. A magyar versenyzők egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárták a rangos versenyt.

A Budapest Trophy zárónapján a junior hölgyek adták elő elsőként szabad programjukat. Emlékezhetünk, hogy a szombati, rövidprogram után a magyar lányok igen előkelő helyen végeztek. Ennek megfelelően nagy várakozás kísérte az éremre is esélyes Papp Vivien (HKA) és Krizsanovszki Lili (SKSE) szereplését. Utóbbi sajnos rontott, így csak tizedik helyen végzett, közvetlenül Zsembery Katinka (SKSE) mögött, aki nagyon jó kűrt mutatott be és végül kilencedik helyen zárt. Minden magyar szurkoló reménykedett, hogy a vasárnapi napot a második helyről kezdő Papp Vivien nem ront és megőrzi dobogós helyét. Vivien nem, hogy nem rontott, hanem gyönyörű kűrt futott és élete legjobb eredményét elérve 154,55 ponttal megnyerte a versenyt. Szívből gratulálunk a HKA tizenhárom éves reménységének.

A szenior nők versenyében Szigeti Bernadett (PSE) nagyon szép programmal jelentkezett vasárnap és ezzel összesítésben a kilencedik helyen zárt. Láng Júlia sajnos rontott, így ő kicsúszott az első tízből. Schermann Regina (JKOR) viszont nagyon szép kűrt futva 102,99 pontot szerezve végül hatodik helyen zárta a versenyt. A dobogón három orosz versenyző várta a vasárnapi szabad programot és csak az volt a kérdés, hogy milyen sorrendben végeznek. Egy végletekig kiélezett küzdelemben  a két négyfordulatost is bemutató Maia Khromykh (224,91 pont) legyőzte a világbajnoki cím védőjét Anna Shcherbakova-t (222,73 pont). A harmadik helyen  Sofia Samodurova végzett 190.91 ponttal.

A junior párosok mezőnyében nem változott a sorrend kettős orosz győzelem született. A felnőtt párosoknál – hosszú idő óta először – két magyar párosért is szoríthattunk A Mariia Pavlova – Nagy Balázs duó végül a hetedik helyen zárt. A vasárnapot a harmadik helyről váró Ioulia Chtchetinina-Magyar Márk páros magabiztos kűrrel megőrizte harmadik helyet és ezzel biztossá vált, hogy minden színű érmet nyernek a magyar korcsolyázók az idei Budapest Trophy-n.

Vardanjan Gurgen, a MOKSZ műkorcsolya ágazati igazgatója elmondta, hogy összességében rendkívül sikeres hétvége áll mögöttünk: “szervezési szempontból óriási eredmény, hogy világklasszisokat siekrült Budapestre csábítani. Akik a helyszínen vagy online kísérték figyelemmel a versenyt magas színvonalú programokat láthattak. A sportág népszerűségét mutatja, hogy a közvetítést a négy nap során összesen közel félmillióan látták és szép számmal voltak közöttük magyar nézők is.”. Szakmai szempontból a magyar versenyzőkkel kapcsolatban elmondta, hogy “láttam nagyon biztató produkciókat. Nagy öröm számomra is, hogy Papp Vivien eredménye nyomán felcsendült a magyar himnusz és az is óriási szakmai fejlődés eredménye, hogy végre két műkorcsolya párosnak szurkolhattunk”.

Az esemény utolsó eredményhirdetését követően Váradi Orsolya, a MOKSZ ügyvezető igazgatója elmondta, hogy “rendkívül büszke arra, hogy a Szövetség ilyen kiemelkedő színvonalú eseménynek adhat otthont és külön öröm, hogy a jégen tapasztalt magas színvonalú programok mellett a háttérben a Szövetség szervezői csapata is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Reméljük, hogy jövőre a Budapest Trophy felívelő történelme tovább íródik és újabb neves versenyzők látogatnak el Magyarországra”

Eredmények ITT

Galéria már elérhető mind a négy napról!

HUNSKATE media

Fotók: Derencsényi István

 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X