moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. február 19.

Bavarian Open: Beklemisheva Daria, Magyar Márk irány a vb

Örömteli hírrel szolgált Engli Klára a pontozásos szakági igazgató az obersdorfi műkorcsolya és jégtánc Bavaria Open versenyről. A Beklemisheva Daria, Magyar Márk páros a rövidprogram után a kűrben is teljesítette a vb szintet (itt a határérték, min.TES: SP:25, FP:43 volt), így március végén indulhatnak a világbajnokságon. Ez egyben azt is jelenti, hogy a vb-n harcba szállhatnak az olimpiai részvétel megszerzéséért is.

paros_dobogo

A magyar páros két svájci kettős mögött a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

img_3814
Jégtáncosaink Yanovskaya Anna, Lukács Ádám kevéssel, de lemaradtak a vb minimum érték elérésében, 26.76-pontot szereztek. (min. TES: SD 28, FD: 39) Vasárnap reméljük, hogy a kűrben sikerül javítaniuk, ahol a második csoport utolsó jégre lépő kettőse lesznek. Pillanatnyilag a 17 főnyi mezőnyben a 10. helyén állnak.

Medgyesi Fruzsina a kűrben egy helyet előrébb lépve a hetedik helyen fejezte be a versenyt. Jó úton van a Junior VB felkészülésében. Szombathelyi Eszter 27. lett.

Márton Villő és Semkó Danyil elsőként lépett a jégre a junior táncosok mezőnyében. A rövidprogram bemutatása után a 13. helyről várják a folytatást a 23 fős mezőnyben. A kűrt a harmadik csoportban, harmadik duóként indulva mutatják be.

Csernoch András és Alekszander Maszljenko a férfi mezőny 15. és 16. helyén zárta a rövidprogramot.

Részletes eredmények itt megtekinthetők.

A vasárnapi program:

08:00 junior páros kűr
09:40 junior jégtánc kűr
13:10 férfiak kűr
16:00 jégtánc kűr

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X