moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. június 30.

Bajnokaink – Markó Márton

Édesanyja azt szerette volna, ha nem egy iskolai tornaóra keretében ismerkedik meg a korcsolyasporttal, így már háromévesen jégen állt, majd a tanfolyamon beleszeretett az ugrásokba és a sebességbe. Műkorcsolyázóként négyszer nyerte meg a magyar bajnokságot, valamint egy világ- és két Európa-bajnokságon is képviselhette a hazai színeket. A 2014-es budapesti Európa-bajnokságon azonban nem lehetett ott, és ez is közrejátszott abban, hogy utána úgy döntött: befejezi versenyzői pályafutását.

Visszavonulása után a Disney on Ice jégrevüvel bejárta a világot, és olyan olimpiai érmes, valamint világbajnok korcsolyázókkal dolgozhatott együtt, mint például a jégtáncos Benjamin Agosto vagy a műkorcsolyázóból lett jégtáncos Takahasi Dajszuke. Lévén, hogy mindig is vonzotta a filmek és a televíziózás világa – programjai többségét is filmzenékre korcsolyázta –, kommunikáció és médiatudomány szakon végzett, de miután a járványhelyzet miatt hazatért, a vendéglátásban próbált szerencsét.

Bajnokaink interjúsorozatunk 28. epizódjában Markó Mártonnal beszélgettünk, aki nem szeretne eltávolodni a jégtől, és el tudná képzelni magát edzőként a jövőben.    

Interjúsorozatunk epizódjai YouTube-csatornánkon is visszanézhetők.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X