moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2015. január 28.

Az összefogás, a jó szervezés és a lélekjelenlét ereje

Az EYOF-on résztvevő csapat sem szűkölködik az izgalmakban. Szása (Borovoj Alexander) korcsolyapengéje edzés közben eltörött, cipőjének sarka leszakadt. – adta hírül Bálint Csaba.

Szerencsére versenyzőnk nem sérült meg, s folytatni tudja a viadalt, ha és amennyiben ma estére, vagy holnap reggelre megérkezik összeszerelve az új korcsolyacipő és penge. Szása eltökélt, ezért az EYOF szervezők, az eseményen résztvevő magyar edzők, a MOKSZ, a szülők, az EB-n résztvevő, illetve az otthon maradt sportszakemberek mindent megmozgattak / mozgatnak azért, hogy az új felszerelés időben megérkezhessen, sőt a szervezők még egy kis jégidőt is “kiszorítanak” Szásának, hogy ki tudja próbálni az új cipőt és pengét. Reméljük, hogy a felszerelés időben megérkezik, s Szása be tudja mutatni szabadprogramját.

Vidrai Szabolcs, aki a magyar csapattal edzőként tartózkodik Ausztriában, a következőket mondta az esetről:
Szása-cipő2„Elkezdtünk edzeni, minden rendben volt. Körülbelül negyed óra után egy tripla Salchowot ugrott Sasha, amikor az érkezésben eltört a pengéje és szétszakadt a kori cipője. Ez az érkező lába, úgyhogy kész szerencse, hogy nem sérült meg. Lejött a jégről és kérdés sem volt, hogy a versenyig megoldást kell találni, mert visszalépés kizárt. Itt megjegyezném, hogy sportolói magatartása és a helyzethez való hozzáállása példaértékű. Semmi stressz és kiborulás, csak tárgyilagosan a tényekre és a megoldásra fókuszáltunk.

A szervezők segítőkészsége is hibátlan volt. Hosszas tanakodás és rengeteg telefonálással arra jutottunk, hogy rendelünk egy új szettet. (Volt arról szó, hogy kölcsön kérünk valakitől, de ezt elvetettük). Nehéz volt találni olyan üzletet, ahol egy helyen kapható penge és cipő a méretében, hisz az idő holnapig szűkös.

Végül Frankfurtból érkezik a várva várt csomag, összeszerelve, megélezve holnap délelőtt, egyenesen a jégpályára. Itt természetesen felvetődik újabb megoldásra váró feladat. A kori cipőt normál esetben (kb. 1 hét) betörni, hogy a lábára álljon és megszokja, ez most kimarad, de a szervezők segítőkészsége ismét megment minket, mert intéztek nekünk extra jég lehetőséget, hogy legalább verseny előtt 10-20 percet korizzon benne.

Így nyilván nem optimális körülmények között, de minden követ megmozgatva és példát statuálva jelen lehet a holnapi megmérettetésen, amire őszintén vágyik és rengeteget készült, edzett. Bízunk benne, hogy minden rendben lesz, s ha a csillagok is ránk tekintenek a magyar csapathoz méltóan fogunk szerepelni.”

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X