moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2013. november 15.

6th Tirnavia Edea Ice Cup, Trnava – műkorcsolya verseny

Hatodik alkalommal rendezte meg a Trnava-i korcsolya klub az ISU által akkreditált nemzetközi műkorcsolya versenyt, a TIRNAVIA EDEA CUP-ot.

A verseny évek óta neves versenyzőkkel, több mint 10 ország képviseletében zajlik és a szezon első erős versenyei között tartják számon. A verseny kategóriáinak győztesei egy-egy drága, EDEA gyártmányú (a verseny szponzora) műkorcsolya boldog tulajdonosai lehettek.

Az Advanced Novice kategóriában a magyar színeket Bátori Júlia képviselte. Julcsi keményen készült erre a megmérettetésre, hiszen ez volt az első külföldi versenye ebben a számára új kategóriában. Az Advanced Novice kategóriában a műkorcsolyázók már két napos versenyen vesznek részt, melynek során az első napon a rövid programjukat, a második napon a szabad programjukat mutatják be a nemzetközi, ISU által delegált bírói testületnek. Julcsi a rövid programját (SP), szinte majdnem hibátlanul teljesítette, sikerült megugrania a dupla axelt és a tripla salchow-ot is. A produkcióval kicsit több mint fél ponttal maradt le összesen a dobogó legfelső fokáról!

A második napon következett a szabad program (FP) bemutatója, melyen Julcsi a biztonságos futás stratégiáját választotta, így ez egy kicsit gyengébbre sikerült, mint amit valójában tud.  Végül második helyezett lett a közel 30 fős mezőnyben, ami kitűnő eredmény! Felkészítői Kulcsár Zsófia, Tóth Zoltán és Tatiana Kokoreva.

Ezen a versenyen Havasi Dorka 3. helyezett lett Juniorban. Dorka élete első junior versenyén, Ostravában, a junior grand prix sorozat versenyén már megszerezte a junior VB technikai pontját a rövid programban. Akkor a 18. helyen végzett. Most Tirnavában a kűrben is sikerült megszereznie a technikai minimum pontot, így Dorka két verseny alatt teljesítette a junior VB technikai minimum pontját. A Trinaviai versenyen kűrben Ő gyűjtötte a legtöbb második pontot a bíróktól!

További magyar eredmények: Csiszér Emese 11. helyezett Pre-Novice-ban, Nagy Dóra bronzérmes Juvenile 10 –ben, és Gál Zoé, 13. helyezett Juvenile 9-ben.

Fenti képen: Tatiana Kokoreva, Bátori Júlia és Tóth Zoltán

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X