moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2015. március 4.

Junior vb: Tóth Ivett 28. a rövidprogramban

wjfsc15_boxA hölgyek rövidprogramjával megkezdődött Tallinban a junior világbajnokság. Tóth Ivett nem jutott be a kűrjüket pénteken bemutató 24 versenyző közé.

Bálint Csaba ágazati igazgató gyorsjelentése:

A csárdást sajnos nem sikerült hibátlanul lefutni. A lendületes kezdés után tripla-tripla (tripla toe-loop – tripla toe-loop) sorozatát nem sikerült hibátlanul bemutatnia, a második toe-loopban elesett.
Ebben a szezonban a kötelezően előírt elem a női rövidprogramban a Lutz. Ivett tripla Lutz-ot ugrott, de sajnos abban is hibázott.
A program többi része jól sikerült, dubla Axeljét hibátlanul, szépen magasan ugrotta. A beugrós forgás és forgáskombinációját a legmagasabb 4-es szintűre értékelték a technikai panel tagjai.
A bírók értékelése alapján a komponensekre szép pontokat kapott.
Ivett összpontszáma 44.03, ami sajnos nem volt elegendő ahhoz, hogy szabadprogramját bemutathassa pénteken.
Ivett edzője így értékelte a programot:
Sajnálom, hogy nem sikerült a legjobbját megfutni, úgy érzem nagyon jó formában érkezett Tallinba, melyet az itteni edzések is bizonyítanak. Technikailag nagyon erős rövidprogrammal készültünk a junior világbajnokságra.
Remélem még ebben a szezonban meg tudja mutatni amire edzéseken képes, ehhez a szövetséggel együtt minden segítséget megadunk részére.

A jégtáncos duó Moscheni Carolina és Lukács Ádám csütörtökön budapesti idő szerint 16.00-kor (5. csoportban, 21. indulóként) futja a rövidprogramját.

A részletes eredmények itt megtekinthetőek.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X