moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2016. december 14.

10. Mikulás Kupa – ISU kategóriák: Tóth Ivett arany, 2 további érem és egy baleset

A kiváló Non-ISU kategóriás kezdését követően (2 arany, 2 bronz), 2016. december 7-én délutántól a már ISU kategóriák kötelező programjaival folytatódott a 10. Mikulás Kupa. Ezúttal is szépen szerepeltek versenyzőink, többek között Tóth Ivett egy arannyal, Láng Júlia és Rabb Csenge pedig egy ezüsttel és egy bronzzal gazdagította a magyar éremtáblázatot. A szombati napon azonban egy sajnálatos és a szezont befolyásoló baleset is történt Marton Villővel.

2016. december 7. szerda, délután 15 órától, már az ISU kategóriák rövid programjai vették át a jégen a szerepet a Tüskecsarnokban. Az Advanced Novice férfiaknál magyar szereplő sajnos nem volt, annál több viszont a lányoknál, ahol 11 kiválóságunk indult. Róluk ide kattintva láthatnak részletes galériát.
Az esti Junior férfiak versenyben Szoboszlai Tamás révén voltunk érdekeltek.
A csütörtöki napon 16 óráig fejeződtek be az előző nap AN férfi, női és Junior férfi versenyek (Szoboszlai Tamás 10. helyen végzett).
10_sc_cup_beszamolo_an_dobogo
Az Advanced Novice nőknél kiemelkedő magyar tehetségeket láthattunk, akik közül ketten a dobogóra is állhattak. Láng Júlia ezüst érmet, Rabb Csenge bronz érmet szerzett az alábbi csodaszép futásokkal. Az első tízbe, azonban szintén kiváló kűrökkel további magyar versenyzők jutottak. Nagy Dóra 7., Schermann Regina 8., Szigeti Bernadett 10. helyeket szerezték meg. A részletes eredmények itt nézhetőek meg.
Lássuk a két dobogós kűrt:
Láng Júlia ezüst érmes kűrje

Rabb Csenge bronz érmet érő futása:

Csütörtök délután a Junior hölgyek között Jakab Dáriának és Baráth Mirának szoríthattunk. A pénteki szabad programokban Dária a 12. helyet, míg Mira a 20. helyet tudta megszerezni. Pénteken kezdődtek a senior férfiak és nők rövidprogramjai, ahol Tóth Ivettért, a férfiaknál pedig Borovoj Alexanderért és Csernoch Andrásért szurkolhattunk.
Ivett egy nagyon meggyőző rövid programmal kimagasló pontelőnnyel biztosította, hogy az 1. helyről kezdje a kűrt.
Íme:

A szombati műkorcsolya senior döntők a férfiaknál Alexandernek egy 10. helyet, míg Csernoch Andrásnak egy 15. helyet eredményeztek. Ivett azonban saját elmondása szerint nagyon erősen indította a kűrt, de az EB-ig még pár elemet tökéletesíteni, fejleszteni szeretne. Ettől függetlenül kimagasló pontokkal megőrizte 1. helyét.
10_mikulas_kupa_toth_ivett_dobogo
A szombati és vasárnapi nap azonban nagyobb részt már a jégtáncosokról szólt.
A Non-ISU kategóriákban, Non ISU Basic Novice kategóriában a Leveles Réka – Leveles Balázs páros a 7., a Gyulai Emma – Megyik Balázs duó a 8. helyen végzett. A Basic Novice kategóriában a Kedves Katica – Búcsú Ákos kettős az 5. helyet csípte meg!
Az ISU kategóriákban Advanced Novice korosztályban a Bubcsó Loréna – Sőregi-Niksz Alfréd párosnak szurkolhattunk, akik végül a 14. helyen végeztek.
lorka_alfred
A Juniorok között a kötelező programot kiválóan előadó Marton Villő – Danyil Semko páros a 8. helyről várta a folytatást. A szezon legmagasabb pontszámát elérve a rövid programjukra.

Azonban a reggeli edzés során a lengyel párossal akkorát ütköztek, hogy Villőt agyrázkódás gyanújával kórházba kellett szállítani. Sajnos a gyanú igazolódott, Villő feltehetőleg január elejéig nem léphet jégre. Jobbulást kívánunk ezúton is!

A Jakucs Hanna – Illés Dániel páros pedig megmérettette magát, életükben először a Senior kategóriában is, ahol 5. helyet szereztek! Mind a kűrben, mind a rövid programban az EB-n induláshoz szükséges kvalifikációs technikai pontokat megszerezték. Életükben először indulhatnak EB-n, januárban Ostravában.

A 2016-os Mikulás Kupa lezárult, reméljük az idei évben új közvetítési módszerünknek köszönhetően online is sokan élvezték a korcsolyasport rajongói közül.
A Szervező Bizottság szeretné megköszönni, valamennyi versenyzőnek, edzőiknek, szüleiknek és az önkénteseinknek, hogy segítették a verseny zökkenőmentes lebonyolítását!
Jövőre mindenkit szeretettel várunk ismét!

Köszönjük támogatóinknak:
– a ZEWA-nak (SCA Hygiene Kft.) és
– a PlantArtnak, hogy a verseny megvalósításában támogatásukkal segítették a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséget.

A kiváló fotókat köszönjük az Event Photography-nak! A cég fotósa által készített képekből egy válogatás itt nézhető meg: 10. Mikulás Kupa fotóválogatás

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X