moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2015. november 13.

Újra világbajnokság helyszíne Debrecen!

A pénteken Debrecenben tartott sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a MOKSZ-nak sikerült elnyernie a 2016. évi ISU junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokság rendezési jogát, melyre jövő év március 14 és 20 között kerül sor a debreceni Főnix csarnokban. A debreceni világbajnokságra 47 ország 212 versenyzőjét nevezték, s ezek a számok rekordot jelentenek a junior vb-k történetében.

Legutóbb a rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokságot rendezték a debreceni Főnix Csarnokban (2013).

IMG_3519

Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke :
” Nagyon jó produkciókat láthatnak majd a kilátogatók, jégtáncosaink különösen ígéretesek. Debrecen nagyon erős háttérrel rendelkezik, a 2013-as Rövidpályás Gyorskorcsolya Vb kiváló példája volt ennek. A nézőszámot illetően, akkor történelmi siker volt a teltház, s figyelembe véve, hogy a műkorcsolya és a jégtánc talán népszerűbb sportág, s bár ez junior Vb lesz, bízhatunk benne, hogy ezen az eseményen is szép számmal tölti meg a nézőteret Debrecen sportszerrető közönsége.”

dr. Barcsa Lajos, Debrecen Város alpolgármestere:
” Folytatódik a rangos sportesemények sora városunkban – idén is számos világesemények adott otthont Debrecen. Sportszerető közönség, kellő infrastruktúra, tapasztalt, szakértő szervező bizottság – ezekre van szükség egy magas színvonalú világesemény megrendezéséhez. Mindez Debrecenben megtalálható, eleget tudunk tenni az elvárásoknak, a város és a szervező bizottság ezt már több alkalommal bizonyította.

Orendi Mihály, a MOKSZ ügyvezető igazgatója:

“Debrecen a jeges sportágak fővárosa. Boldog vagyok, hogy egy ilyen csodálatos sportág világeseményének helyszínéül ismét Debrecenre esett a választás.”

Sallak György, a MOKSZ nemzetközi ügyekért felelős igazgatója:
“Felismertük, hogy ha időben pályázunk, minden második évben Magyarországra hozhatunk jeges világversenyt, valamint azt is, hogy az ISU által támasztott igényeket vidéken is lehet teljesíteni. Az utánpótlás számára egy hazai rendezésű világversenyen kötelező kiválóan teljesíteni. Ők lesznek a jövő pontszerző nemzetközi szereplői, cél, hogy a jelenleg az olimpián rendszeresen pontszerző rövidpályás gyorskorcsolya mellé újra feliratkozzon a műkorcsolya és jégtánc is. Debrecen kiváló lehetőségekkel rendelkezik, a két jégcsarnok alkalmas a sportág magas szintű oktatására ésa versenyeztetésre, edzőtáborok szervezésére. A tudást is szeretnénk idehozni, hogy fiatal edzőink akár olimpikonokat is ki tudjanak itt nevelni.”
Becsky András , a Debreceni Sportcentrum ügyvezető igazgatója :

“A zökkenőmentes lebonyolítás érdekében a verseny helyszínéül szolgáló Főnix csarnokban fontos fejlesztéseket kezdtünk. A Vb előtt januárban kiváló alkalom lesz az országos bajnokság, hogy leteszteljük a létesítményt és a szervezést. Mindent megteszünk, hogy a sportolók minél nagyobb létszámú nézőközönség előtt mutathassák be kűrjeiket. Minden sikeres világesemény után megnő az adott sportág iránti érdeklődés, tovább fejlődik az utánpótlás. Most is így lesz”

Engi Klári, a MOKSZ pontozásos ágazati igazgatója:

A férfiaknál és a nőknél 3-3, a jégtáncban 2 válogató verseny eredménye dönt az indulásról, a férfiaknál és a nőknél 1-1, a jégtáncosoknál 2 duót indíthat a magyar szövetség .

Az első válogató a november 28 és december 4 közötti, budapesti Mikulás Kupa lesz a Tüskecsarnokban.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X