moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2013. december 15.

Téli Universiade – A Top 10-ben végzett a Turóczi – Major jégtánc kettős

A tegnapi eredményhez képest egy helyet előrelépett és a tízedik helyen zárta a jégtánc versenyt Turóczi Dóra – Major Balázs jégtánc páros. A mai kűrjükkel az olasz Federica Bernardi/Christopher Mior kettőst sikerült kiszorítaniuk az első tízből.

„Úgy gondolom, hogy korrekt programot sikerült ma futnunk. Mindegyik elemet tisztán megcsináltuk. Ma már jobb technikai pontokat kaptunk, mint tegnap a rövidprogramra. Összességében egész versenyen a saját elvárásainknak megfelelően teljesítettünk.” – nyilatkozta a kűr után közvetlenül Turóczi Dóra. „Az Universiade egészében nagyon tetszett, csak az kár, hogy itt nem volt falu, ahol együtt lehettünk volna a többiekkel. A csapathangulatot szeretem az ilyen versenyeken. A hétfői írásbeli felvételi vizsgám miatt holnap utazunk haza, sajnálom, hogy nem tudok a helyszínen szurkolni a síelőknek, snowboardosoknak, a hosszú- és a rövidpályás gyorskorcsolyázóknak.” – tette hozzá a Sportország versenyzője.

TurócziMajor_3

„Ma egy kicsit biztonságibb volt a versenyzésünk, de mindent rendben megcsináltunk. A megítélésünk is jobb volt ma a bíróknál. A kör-lépéssor elején volt egy apró megingásom, ez az ívességén kicsit rontott. Érdekes, hogy a végén az egyenes lépéssorra kevesebb pontot kaptunk, mint az elsőre, pedig mi bent a pályán pont fordítva éreztük. Összességében jót futottunk. Most a jövő hétvégi négy ország közös bajnoksága mellett én is a felvételimre készülök.” – egészítette ki Major Balázs.

„Megítélésem szerint Dóri és Balázs ma is hasonlóan mentek, mint tegnap. Sűrű a mezőny, több közel azonos képességű pár van. Ezen a versenyen a tízedik helyre értékelték teljesítményünket. Versenyzőimmel elégedett vagyok.” – összegezte a téli Universiadét Berecz Ilona, edző.

TurócziMajor_lihegőben

A versenyt, a januári budapesti Európa-bajnokságon is induló, francia Carron Pernelle, Jones Lloyd kettős nyerte meg.

Ezzel a magyar érdekeltségű műkorcsolya versenyek véget értek Trentoban az Universiadén.

Gratulálunk Dórának és Balázsnak!

Deregán Gábor – Trento

Fotó: Kovács György MEFS

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X