moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. szeptember 30.

Nincs magyar olimpiai kvóta jégtáncban

A Janovszkaja Anna, Lukács Ádám magyar kettős a 12. helyen zárt a jégtáncosok mezőnyében a németországi Oberstdorfban rendezett Nebelhorn Kupán, amely a műkorcsolyázók utolsó kvótaszerző versenye a jövő februári, phjongcshangi téli olimpiára.

A magyar kettősnek a csütörtöki rövidprogramban elért 14. hely után nem volt reális esélye, hogy kijusson a dél-koreai játékokra, mivel ebben a számban öt kettős kaphatott indulási jogot a 18 egységből. A versenyen a brit, a japán, a német, a dél-koreai és a cseh páros szerzett kvótát.

A szombati kűr során a magyar duó két helyet javított, így 12. lett 130,27 ponttal, a kvótához 143,44 pont kellett volna.

Engi Klára, a pontozásos szakági sportigazgató röviden összefoglalta a szombati eseményeket:

Kiosztották az összes olimpiai kvótát a phjongcshangi olimpiára. Sajnos nekünk most nem jutott babér, de magas pontszámot szereztek jégtáncosaink a kűrben, ami vb kvalifikációs szint felett van bőven.

Kavarognak az érzések bennünk, de ma legalább jó érzéssel távoztunk a csarnokból.

Annáról és Ádámról nagyon pozitív a kép. Többen külön dicsérték őket. Senki nem értette, hogy miért lettek ennyire lepontozva a rövid programban. Bírónk nem lehetett, de ezúttal az égiek sem voltak velünk. A kűrben azért amit lehetett megadtak a pontozók jégtáncosainknak, a bázis technikai pontjuk magasabb lett, mint a toronymagasan nyerő angoloknak. A komponensekben azonban még mindig látszódott némi zavar a pontozásban.

Egy jó kettősnek is fontos ebben a sportágban, hogy megismerjék és felmérjék őket. Ez megtörtént. Innen lehet továbblépegetni.  Sok munka vár még ránk, de remény is van!

Az olimpiai kvalifikációs verseny eredményeit itt megtekinthetik.
Phjongcshangban lesz magyar műkorcsolyázó, mivel Tóth Ivett az idei világbajnokságon elért huszadik helyével kvótát szerzett az ország számára.

A zágrábi versenyen, a Marton Villő, Semkó Danyil junior jégtánc duó remekelt szombaton. A magyar duó szombaton ügyesen, tisztán korcsolyázott és végre bekerült a top 10-be. 9.helyen végeztek.

A junior GP eredményeit itt megtalálják.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X