moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2013. szeptember 29.

Nebelhorn Trophy – Második nap

A férfiak rövid programjával kezdődött a második nap Obersdorfban.

Markó Márton gyakorlata nem sikerült a legjobban, így a 31. helyen várja a szombati folytatást. Az olimpiai kvalifikációs versenyen a magyar bajnok több apró hibát is vétett, a forgások szintje alacsonyabb volt a tervezettnél. Az ugrások kivitelének a minőségén van még javítani való, például 3 Lz-ból, sajnos, kifordult, ami az ugrás GOE értékelésében a mínusz tartományban mozgott. A kvalifikációs esélyek így a férfiak mezőnyében minimálisra csökkentek. Szombaton derül ki, hogy Tóth Zoltán 2006-os torinoi szereplése után ismét lesz-e férfi egyéniben magyar induló téli olimpián.

A nők délután mutatták be kűrjüket. A magyar színekben induló Chiappa Chelsea Rose a 34. helyről várta a folytatást. Sajnos, a Puccini zenéjére bemutatott kűrjében volt botlás és két esés is. Noha a bírók sokáig gondolkodtak pontszámain, összességében nem tudott helyezésén javítani. Ezzel eldőlt, hogy, 30 év után először, nem lesz magyar versenyző női egyéniben a téli olimpián. Legutóbb Vancouverben Sebestyén Júlia képviselte hazánkat.

A szombati zárónapon derül ki, hogy Markó Mártonnak, és a Turóczi-Major jégtánc párosnak sikerül-e kvótát szereznie Szocsiba. Szurkolunk nekik

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X