moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. július 30.

Napi négy edzéssel készül a Turóczi-Major páros

Egy hete érkezett meg a franciaországi edzőtáborba a Turóczi-Major jégtáncos párosunk, hogy alaposan felkészüljön a következő szezonra. Lyonban három hétig edzenek, napi négy gyakorlással. Kétszer két órát töltenek a jégen, egyszer másfél órát erősítenek, és egy órát táncolnak – szárazföldön. Ez utóbbi a levezetés, volt már hip-hop és balett is.

A munkát három, nemzetközileg elismert szakember, koordinálja. Olivier Schoenfelder, Muriel Zazui, és Diana Ribas, utóbbi idén először vesz részt Dóri és Balázs felkészítésében. Nem idegen helyre érkeztek a mieink, hiszen korábban is készültek már itt fel, illetve Schoenfelderrel egész évben együtt dolgoztak.

Párosunk a 2014/15-ös szezon programjának alapjait még itthon állította össze, és kezdte el gyakorolni. A rövidprogram koreográfiája szinte teljes egészében kész volt már, és a kűr nagy része is. Az edzőtáborban a finomhangolás zajlik, olyan apró részletekre kiterjedően, mint például a fej és a kéz állása. Ha ezek rendben vannak, akkor jöhet a teljes program begyakorlása. Várhatóan először az Ondrej Nepela Trophy-n lesz látható az új program.

Dóriék mellett szeniorok és juniorok készülnek Lyonban. A szeniorok mezőnyéből Japán második számú párosa is itt gyakorol, jövő héttől pedig egy, várhatóan a későbbiekben, olasz színekben induló új pár is csatlakozik hozzájuk. A juniorok idén nagyobb számban vannak jelen. Közülük számunkra legfontosabb az Illés Dániel – Jakucs Hanna ifjú jégtáncos pár. Bízunk benne, hogy ők is eredményesen zárják a tábort, és szép programot láthatunk majd tőlük.

T_M_4

Balázsék fő versenye a világbajnokság, az Európa-bajnokság, az Universiadé és a Négy Országos bajnokság lesz a szezonban. Ezek mellett, a tervek szerint, három-négy másik nemzetközi versenyen is elindulnak, ahol világranglista pontokat gyűjthetnek.

És ha már Franciaország, adta magát a kérdés: mit szóltak a franciák a labdarúgó csapatuk kieséséhez a Világbajnokságról?

„Ahogy észrevettük nem nagyon vették zokon a kudarcot. Eleve furcsa volt nekünk, hogy szinte nincs olyan hely, ahol együtt, mondjuk TV-n, vagy kivetítőn néznék a meccseket. Valószínűleg otthon ülnek. Volt olyan múlt héten, hogy sétáltunk az utcán, és egyszer csak a házakból hirtelen kizúduló kiáltásokra lettünk figyelmesek…..gólt rúgtak a franciák.” – mesélte Balázs. „Az is érdekes, hogy itt két TV adó közvetíti a meccseket. Az egyik, fő TV társaság a franciák meccseit adta, meg egy-két érdekesebbet. Egy másik, kis csatorna közvetítette a többi mérkőzést, de ennek olyan minimális a nézettsége, hogy még a szállodánk sem fizetett elő rá.” –tette hozzá Dóra.

A Turóczi-Major jégtáncos pár július végétől itthon folytatja a felkészülést.

Lyon_T_M

DG

/fotó: Turóczi-Major/

 

 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X