moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2013. november 25.

A Moscheni – Lukács kettős főlényes győzelme Grazban

A hétvégén immár ötödik alkalommal rendezték meg az Ice Challenge 2013 versenyt Grazban, melyen mintegy 450 versenyző lépett jégre 35 országból.

Talán a legnagyobb név a mezőnyben a kétszeres világbajnok Miki Ando-é volt, aki idén áprilisban szült. Jellemző az érdeklődésre, hogy még Japánból is érkezett TV stáb közvetíteni fellépését. Ando végül második lett az amerikai Courtney Hicks mögött.

MosLuk2Mi magyarok leginkább a junior jégtáncosok versenyére voltunk kíváncsiak, hiszen itt indult a Moscheni-Lukács páros. És ha már indult, akkor nagyon jó futással kiemelkedett a mezőnyből és meggyőző előnnyel megnyerte a versenyt. Fölényes győzelmüket a több, mint 17 pontos előny is mutatja a második francia párossal szemben. A mieink összpontszáma 122.86 volt.

A fiatalok nem sokkal a verseny előtt értek haza az Egyesült Államokból, ahol addig készültek a megmérettetésre. Carolina és Ádám edzője Barbara Fusar-Poli és Igor Shpilband.

Párosunk legközelebb hazai pályán, a Mikulás Kupán mutatja meg tudását, ahol a rajongóik élőben is láthatják őket. Aki tud, jöjjön el a Gyakorló Jégcsarnokba és nézze meg a tehetséges párost. A budapesti verseny után következik az Országos Bajnokság Pozsonyban, a magyar mellett a cseh, lengyel és szlovák indulókkal kiegészülve. A 2014-es év első nagy megmérettetése a Junior Világbajnokság lesz Carolinának és Ádámnak március elején Szófiában.

A grazi rendezők évről évre kedveskednek a nézőknek valamivel. Így volt ez idén is, az iskolák például szerdától péntekig délelőttönként ingyen nézhették meg a versenyeket és a kulisszák mögé is bepillanthattak. És persze nem maradt el a találkozás a Mikulással sem. Ha előzetes híreink igazak, a Mikulás hozzánk is beugrik december 2 és 8 között a Mikulás Kupára……

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X