moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2016. február 29.

Moscheni Carolina, Major Balázs jégtánc duó először szerepelt Eb-n

A Műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság második versenynapján Pozsonyban a Moscheni Carolina, Major Balázs jégtánc duó képviselte a magyar színeket. Először szerepeltek együtt kontinens viadalon. A mezőny elején, másodikként a jégre. Végül a 28 fős mezőnyben a 27. helyet szerezték meg.

A fiatal duó a rövidprogramjuk bemutatása után a következőket nyilatkozta:
Carolina megköszönte mindenkinek azt a segítséget, hogy 4 hónapi felkészülés után máris szerepelhettek az Eb-n. A technikai pontjaikat keveseltem de nagyon boldog, hogy Eb-n szerepelhetett.

Engi Klára a pontozásos szakág igazgatója röviden értékelte a két fiatal teljesítményét, s kitért a pénteki nap két magyar szereplőjére a párosban rövidprogramot bemutató Pearce Anna Marie, Magyar Márk duóra és a kűr előtt a 10. helyen álló Tóth Ivettre.

Az Eb eredményeit itt on-line nyomon követheti.

DSC02409
A leláton a magyar küldöttség tagjai

DSC_1541

A férfiak versenyét a spanyol Javier Fernandez nyerte hatalmas fölénnyel, aki ezzel negyedszer állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.
A rövidprogramban élen állók közül többen is hibáztak kürjükben. Így fordulhatott elő, hogy az ezüstérmet az izraeli Alexei Bychenko nyakába akasztották, míg a rövidprogram után második orosz Maxim Kovtun egy helyet visszacsúszva bronzérmes lett.

(Fotók. Róth Tamás)

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X