moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2009. augusztus 31.

ISU Jégtánc Szemináriuma

2009 augusztus 26 – 30 között került megrendezésre Budapesten az ISU Jégtánc Szemináriuma a budapesti ISU Junior Grand Prix –el egy időben.

Az ISU budapesti jégtánc szemináriumán 9 ország 16 bírója vett részt, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséget 8 magyar jégtánc bírót (a kezdőktől a legmagasabb ISU bírói képesítéssel rendelkezőkig) küldött a szemináriumra. A szeminárium ISU moderátorai voltak Robert HOREN, Mikka SAARELAINEN, valamint Olga GIRALDINI. REGŐCZI Krisztina a kötelező táncok kiértékelésénél segítette a moderátorok munkáját.

A szeminárium résztvevői alapos és minden részletére kiterjedő továbbképzést kaptak az ISU új pontozási rendszere által kínált lehetőségekről, a GOE és a különböző komponensek jelentőségéről, azok helyes alkalmazásáról. Megvizsgálták a 2009/2010 évad kötelező táncait (senior és junior), valamint az OD és FD kötelező elemeit, azok GOE értékelését, komponenseit.

A szeminárium szerves részét képezte az ISU JGP budapesti versenyén való bírói gyakorlás (trial judging), majd a bírói „ítéletek” kiértékelése.

A szeminárium résztvevői egyhangúan alaposnak és igen hasznosnak ítélték meg a szemináriumot mely kellő felkészítést adott mindenki számára az elkövetkezendő versenyidőszakban való részvételre, s melyet az ISU a legjobb időben, a 2009/2010 évad kezdetén tartott.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X