moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2015. március 12.

A tízbe táncoltak

Tallin_jégtánc
A kilencedik helyen végzett a Carolina Moscheni, Lukács Ádám jégtánckettős a Tallinnban zajló junior-világbajnokságon. Rövidesen Sanghajban, a felnőtt vb-n ismét bizonyíthatnak.

Az ifjú Carolina Moscheni és Lukács Ádám alkotta duó ismét bizonyította: a magyar korcsolyasportnak évek óta nem látott, sokra hivatott jégtáncpárosa van. A kettős még a szezon elején sem tervezte, hogy a felnőtt Európa-bajnokságon szerepel, ahhoz képest a sportágban utolsó pillanatnak számító időben, kevéssel a stockholmi viadal előtt alakították át programjukat a szabályok szerint.

Lukácsék akkor a kimondottan értékes, 15. helyet szerezték meg, de március elején, a tallinni junior-világbajnokságon ennél jóval előbbre vágytak. A két megméretés között javarészt Milánóban, a Barbara Fusar-Poli vezette stábbal tökéletesítették, finomították az egész idényben gyakorolt programot, amellyel kimondott céljuk volt, hogy az első tízbe férkőzzenek.

Jégtánckettősünk a rövid tánc bemutatásakor 21. futási sorszámmal lépett jégre a jégtánc mezőnyben. Carry és Ádám nagyon jól futotta rövidprogramját, s a hetedik helyen zárták a versenyt. A rövidprogram kötelező elemeit jól értékelték a technikai panel tagjai, a bírók pedig magas komponens pontszámokkal jutalmazták a programot. A kűrben kettősünk 11. futási sorszámmal folytatta a versenyt. Nagyon jó programot mutattak be. Már az első ütemeknél megfogták a közönséget, s ez a kapcsolat a program végéig megmaradt. A technikai elemek közül mindkét lépéssorukra 2-es szintet kaptak a technikai paneltől, de az összes többi elemre a legmagasabb 4-es szintet ítélték meg kettősünknek. A bíróktól szintén jó komponens pontszámokat kaptak, a legmagasabbra előadásmódjukat értékelték. A kűrversenyt a 9. helyen zárták, s ez lett a páros összesített eredménye is a 2015 évi junior világbajnokságon. Jégtánc versenyzőink a kitűzött célt – az első 10 közé kerülést – teljesítették, s ezzel egy régóta nem látott eredményt értek el. Eredményük alapján a 2016-os junior világbajnokságon – amelynek Magyarország ad otthont – hazánk két versenyzőt indíthat jégtáncban. Sajnos Carry-t és Ádámot nem láthatjuk majd a 2016-os hazai junior világbajnokság indulói között, mert koruk miatt már a felnőtt mezőnyben folytatják pályafutásukat.

Ivettel együtt a Sanghaj-i felnőtt világbajnokság a következő állomás a szezon igen zsúfolt versenyprogramjában.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X