moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. október 11.

Bronzérem Carolina Moscheni és Lukács Ádám nyakában

A zágrábi Junior Grand Prix-n sikerült megtartani, a rövidprogram után, a kűrben is a harmadik helyet a Moscheni-Lukács párnak, így a fiatal jégtáncosok bronzéremmel a nyakukban térnek haza Horvátországból.

A mieink 13. párként mutatták be kűrjüket a 15 indulót számláló mezőnyben. Programjuk lendületes volt, szépen futották, ami a pontokban is megmutatkozott. Összesített eredményük 135.96 pont. A látottak és a pontszámok alapján is sokat fejlődtek a korábbiakhoz képest, bízunk benne, hogy ez a tendencia a későbbiekben is folytatódik. Zágrábi eredményükhöz gratulálunk!

foto 2

A jégtánc első három helyezettjének sorrendje nem változott a rövidprogramhoz képest, azaz első Yanovskaya-Mozgov, második Parsons-Parsons, míg harmadik Moscheni-Lukács lett.

A magyar bronzéremmel kapcsolatos érdekesség, hogy Junior Grand Prix-n utoljára a Hoffmann Nóra – Elek Attila jégtánc kettősnek sikerült érmet szereznie. 2000 és 2004 között ötször nyertek aranyat, kétszer ezüstöt, és egyszer, Mexikóban, bronzérmet.

Ivett

Zágrábban szombaton a lányok is bemutatták kűrjeiket. A magyar versenyző, Tóth Ivett, legnagyobb sajnálatunkra, elmaradt két nappal ezelőtti formájától és a 11. helyet érte el a kűrökben. Összesítésben végül a 8. lett, ami azért önmagában mindenképpen dicséretes – a 32 fős mezőnyben.

Moscheni-Lukács kűrje itt látható:  https://www.youtube.com/watch?v=ivWmgUW5cOo

Tóth Ivett szombati programja pedig itt:  https://www.youtube.com/watch?v=RzdjzTesGZg

DG; fotó: Bálint Csaba; internet

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X