moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2013. január 22.

A 20 közé akar kerülni a magyar jégtáncos páros

Szerdán kezdődik Zágrábban a műkorcsolyázók és jégtáncosok Európa-bajnoksága, magyar részről csak a Nagy Zsuzsanna, Fejes Máté jégtánc kettős indul.

Az Eb hivatalos honlapján látható nevezési listából kiderül, hogy a férfiaknál 30, a nőknél 36, a párosoknál 15, a jégtáncosoknál pedig 26 nevezés érkezett a horvátországi kontinensviadalra.
A magyar jégtáncos duónak az lehet a célja, hogy az erős mezőnyben a szerdai rövidprogram után bekerüljön a legjobb 20-ba, s pénteken bemutathassa kűrjét.

A férfiaknál indul a címvédő, s a jövő évi szocsi olimpiára fókuszáló Jevgenyij Pljuscsenko, az oroszok ötkarikás és háromszoros világbajnok korcsolyázója. Őt az eddigi eredmények alapján a franciák részéről Florent Amodio és Brian Joubert, illetve a csehektől Michal Brezina akadályozhatja meg pályafutása nyolcadik kontinensbajnoki címének megszerzésében.

A nőknél a címvédő olasz Carolina Kostner a legnagyobb esélyes, míg a párosoknál a négyszeres világ- és Európa-bajnok német Aliona Savchenko, Robin Szolkowy duó a kontinenselsőség legfőbb várományosa.

A műkorcsolya-Eb programja:

szerda:
jégtánc rövidprogram (Nagy Zsuzsanna, Fejes Máté) 11.45
páros rövidprogram 18.45

csütörtök:
férfi rövidprogram 11.45
páros kűr 19.00

péntek:
női rövidprogram 10.45
jégtánc kűr 18.30

szombat:
férfi kűr 12.45
női kűr 18.00

Az eredmények on-line itt megtalálhatók.

(Forrás: MTI)

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X