moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2016. október 25.

Gyorskorcsolya OB – Inzell

A magyar junior gyorskorcsolya válogatott október elejétől, 2 hetes edzőtáborban vett részt Szöllősi Szabolcs és Blednik László válogatott edzők irányításával a németországi Inzell-ben. A tábor végén a magyar korcsolyázók részt vettek egy nemzetközi versenyen, amely egyben már az első lehetőség volt arra, hogy versenyzőink teljesítsék a Junior Világkupákon való részvételhez szükséges szintidőket.
A fotón (köszönet érte Garzó Erikának a Tornádó Team edzőjének): (a képen Szöllősi Szabolcs, Kopilovic Eleonóra (Tornádó Szeged), Bejczi Botond (Szombathelyi SI),Gyurmánczi Dániel (TDKE), Iványi Tamás (Tornádó Szeged), Nagy Alexandra (TDKE), Kun Balázs (TDKE). Alsó sor balról: Orosz Beáta (Jégmester), Rigó Nikolett és Malinovszky Lilla (mindkettő TDKE), Sebők Dominika (Lángoló Kerekek) és Blednik László.)

Szöllősi Szabolcs beszámolója:
Nagyon jól sikerült az első tábor és az OB versenyei is. Szinte mindenki teljesítette legalább egy távon a Világkupa szintet, de voltak, akik többen távon is kvalifikálódtak. Akiknek nem sikerült, azok is közel kerültek hozzá. Pár versenyzőnek a junior vb szintje is elérhető közelségbe került.

A tábor mérlege:
Junior Vk szintet futottak:
500m-en: Bejczi Botond, Kun Balázs, Gyurmánczi Dániel, Nagy Alexandra, Malinovszky Lilla, Kovács Vivien
1000m-en: Bejczi Botond, Kun Balázs, Gyurmánczi Dániel, Nagy Alexandra, Kovács Vivien
1500m-en: Bejczi Botond, Kun Balázs, Nagy Alexandra
3000m-en: Bejczi Botond

Gyurmánczi Dániel 3 távon (500m, 1000m, 1500m) új korosztályos csúcsot futott

Felnõtt Vk szint 1000m-en Orosz Beáta.

GRATULÁLUNK!
2016_11_inzell_ugro_csapatkep

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X