moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. október 31.

Egyre gyorsabbak

Már a szezon elején egyéni csúcsokat futottak gyorskorcsolyázóink: Bejczi Botond és Dékány Bence három hétig Inzellben edzőtáborozott – pénteken ismét a német városba utaznak, ahová már Nagy Konrád is velük tart.

Három hét kőkemény edzőtábor, mindhárom hétvégén egy-egy verseny – az inzelli jégpálya nemcsak a magyar korcsolyázókat vonzza, rendszerint majd minden ország versenyzői itt indítják el a szezont: remek lehetőségek, kiváló jég várja a sportolókat, és a hétvégéken megtartott viadalok során még inkább felmérheti mindenki, hol is tart a felkészülésben.

Nos, az elmúlt három hétben Inzellben készülő Bejczi Botond és Dékány Bence e tekintetben azt mindenképpen megállapíthatta, hogy jó úton járnak.

„Bence ugyan csak májusban csatlakozott hozzánk, de jól dolgozik, Botond kapcsán pedig az elmúlt két év munkájának a gyümölcse egyre inkább megmutatkozik. Inzellben mindkét fiú egyéni rekordot futott ötszáz, ezer és ezerötszáz méteren, ráadásul Boti ezer és ezerötszáz méteren közel került a felnőtt világkupa-szinthez is – mondta el Szöllősi Szabolcs edző. – Még a szezon elején járunk, dolgozunk tovább, annyit azért talán kijelenthetünk, hogy az irány jó.”

A kis csapat pénteken ismét Inzell felé veszi az irány, de már nem hárman, hanem négyen utaznak az újabb edzőtáborba – hazaérkezett ugyanis Kanadából Nagy Konrád, így a három magyar gyorskoris együtt készülhet a továbbiakban. A cél ugyanis az, hogy ütőképes csapattá érjenek össze a fiúk.

„Koni esetében egy hosszabb alapozási időszak maradt ki az április sérülése miatt, így neki többet kellett és kell dolgoznia, hogy utolérje magát. Kedden átesett egy terheléses vizsgálaton, az eredményeket is felhasználva folytatjuk a munkát, immár közösen, és újra Inzellben” – folytatta Szöllősi Szabolcs.

Gyorskorisaink november 5-ig maradnak Inzellben, ahol ezen a hétvégén ismét elindulnak egy nemzetközi versenyen, majd hat nappal később már Minszkbe utaznak, ott rendezik ugyanis a világkupa-sorozat első állomását. Azon a viadalon – jelen állás szerint – csak Nagy Konrád indulhat, hiszen egyelőre csak a Szocsit és Pjongcsangot is megjárt olimpikonunk rendelkezik szintidővel, ám Bejczi Botond eddigi remek időeredményeinek köszönhetően talán úgynevezett zöld kártyával szintén elindulhat a versenyen

Szintén Inzellben edzőtáborozott a Héraklész B-keret – Lykovcán Ágota vezetésével. Közülük ketten szintidővel is rendelkeztek, így indulhattak a nemzetközi versenyen.

„Bíró Hanna egyéni csúcsot futott, és ötszáz méteren megfutotta a szintidőt a junior vk-ra, mellette Talabér Hanna is egyéni rekordokat könyvelhetett el. Mindannyiunk számára jó visszajelzés volt ez a verseny a jövőt illetően” – nyilatkozta Lykovcán Ágota.

HUNSKATE Média / Kovács Erika 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X