moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2016. január 17.

A Dehir.hu olvasói döntöttek: Nagy Konrád az év sportolója Debrecenben

2016_01_17_Nagy_Konrad_Debrecen_Ev_Sportoloja
Az év meghatározó debreceni személyiségeit kereste a Dehir.hu idei választásán. A közélet, a sport, a kultúra és a civil szféra világából kértek fel tizenegy ismert embert a zsűribe, segítsenek döntésre jutni. Ők hat kategóriában állítottak jelölteket, közülük a Dehir olvasói választhatták ki a győztest.

Nagyon sok emlékezetes sportsiker született 2015-ben, így két, ehhez kötődő kategória volt a Dehir.hu választásán: külön szavazhattak az olvasók az év sportolójára a csapatban nyújtott produkciók, és külön az egyéni teljesítmények alapján.

Az egyéni kategóriában Erdélyi Zsolt túrakerékpáros, az atléta Juhász Balázs és Kozák Luca, a gyorskorcsolyázó Nagy Konrád és az uszonyos úszásban jeleskedő Senánszky Petra szerepelt a választásra ajánlott jelöltek között.

A voksokat január 11-én déli 12 óráig adhatták le az olvasók.

2016_01_17_Nagy_Konrad_Debrecen_Ev_Sportoloja_2
Az év sportolója címet egyéni teljesítménye alapján Nagy Konrád, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola gyorskorcsolyázója érdemelte ki. A díjat Széles Tamás, a Debrecen Televízió Kft. ügyvezetője adta át.

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola gyorskorcsolyázója járt a téli olimpián, hatodik volt a főiskolás világjátékok, az Universiade küzdelmein, többszörös országos csúcstartó, számos magyar bajnoki cím tulajdonosa. Az Óbudai Egyetem villamosmérnöki szakán diákoskodó 23 esztendős gyorskorcsolyázó sorban szállította 2015-ben is a remek eredményeket.

Az Európa-bajnokság egyetlen magyar indulójaként a 16. helyen zárt, a Kanadában rendezett világbajnokságon a 21. helyet szerezte meg az összesítésben. Novemberben Calgaryban 13 éve fennálló országos csúcsot adott át a múltnak az 1000 méteres távon. A Világkupán, majd a Salt Lake City városában rendezett újabb VK-versenyen tovább faragott magyar rekordon (1:09.51). E remek eredményeknek köszönhetően 21 helyet lépett előre a világranglistán, s már a 47. helyen jegyzik a sportág legjobbjainak sorában. A magyar sprintbajnokságon, és az összetett országos bajnokságon is aranyérmes lett, itthon ő az Év sportolója gyorskorcsolyázásban.

2016-ban a II. Téli ifjúsági Olimpia nagykövete lesz Lillehammerben.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X