moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2020. február 23.

A korcsolyázás ünnepe

Két éve, 2018. február 22-én az első téli olimpiai aranyérem megszerzésével új fejezet íródott a magyar sport történelemkönyvébe – és a korcsolyázók családjának életében is.

Két éve történt, és még mindig élénken él az emlékezetünkben: 2018. február 22-én a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba, Knoch Viktor összetételű rövid pályás gyorskorcsolyaváltó megszerezte Magyarország első téli olimpiai aranyérmét Pjongcsangban.

A korcsolyasport, de az egész magyar sport történelmében aranybetűs dátumként szerepel ez a nap – az emlékezetes és dicsőséges teljesítmény előtt tisztelegve lett február 22-e a Magyar Korcsolyázás Napja.

Az idei volt tehát a második ilyen alkalom az ünnepre, az esemény központi helyszínén, a Városligeti Műjégpályán pedig ünnepelt is mindenki: a korcsolyacsalád apraja és nagyja, rajongók és versenyzők, edzők és családtagok, és persze maguk a bajnokok is.

Velük, mellettük, körülöttük teljesíthették a vállalkozó szelleműek az esemény legvégén a Bajnokok körét – a jégről persze nem hiányozhatott Kori, a vizsla sem!

Fotógaléria

HUNSKATE Média / Kovács Erika – Fotó: Lékó Tamás

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X