moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2024. április 30.

2024 Európai Gyorskorcsolya Konferencia

Április 26-28. között Európai Gyorskorcsolya Konferenciának adott otthont Szövetségünk Budapesten, melyen 13 nemzet 28 résztvevője vett részt.

Blaskó Bertalan, gyorskorcsolya fejlesztési vezető, így fogalmazott az eseménnyel kapcsolatban:

Az esemény fókuszában többek között az ISU (International Skating Union) Kongresszus előtti kihívások és a sportág jövőjének irányai álltak. Ez alkalommal lehetőség nyílt az európai gyorskorcsolya nemzeteinek arra, hogy közösen megvitassák a sportág nehézségeit és az előttük álló nehézségeket.

A különleges esemény nívóját tovább fokozták az ISU képviseletében résztvevő prominens személyiségek, Tron Espeli alelnök, Jildou Gemser az ISU fejlesztési bizottságának koordinátora, valamint Hanjo Heideman az ISU technikai bizottságának tagja. Jelenlétük révén a részt vevők első kézből kaphattak információkat az ISU által felvetett kérdésekről és célkitűzésekről.

Az esemény nagyszerű lehetőséget biztosított a formális előadásokra, valamint az európai gyorskorcsolya szakembereknek teret adott arra, hogy tapasztalataikat és tudásukat megosszák egymással, valamint megalapozzanak egy erős és egységes európai együttműködést a jövőre nézve.

A különböző nemzetek képviselői közötti informális beszélgetések során olyan új ötletek és megoldások születtek, melyek hozzájárulhatnak a sportág fejlődéséhez és népszerűsítéséhez. Ezen informális találkozók és eszmecserék kiemelkedő fontosságúak lehetnek az európai gyorskorcsolya közösség együttes előre lépésében.

A konferencia végeztével a résztvevők hazatérve új lendülettel és friss perspektívákkal folytathatják a munkát hazájukban. Az eseményen kialakult kapcsolatok és tapasztalatok segíthetik az egyes országokat abban, hogy hatékonyabban kezeljék saját kihívásaikat és jobban kihasználják a sportágban rejlő lehetőségeket. A kétnapos Európai Gyorskorcsolya Konferencia nemcsak egy kivételes esemény volt, hanem egy kiindulópont, amely hosszú távon pozitív hatással lehet az európai gyorskorcsolya fejlődésére és versenyképességére.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X