moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. szeptember 23.

Kihirdették az első két világkupán versenyző holland válogatottat

A holland rövidpályás gyorskorcsolyázók számára pénteken rendezték a válogatót a világkupára Thialfben. Dylan Hoogerwerf és Jorien ter Mors elsőkként kvalifikálták magukat a világkupára.

Korán reggel az 500 és az 1000méteres döntők, valamint az 1500 méteres szuperdöntő került sorra. Ter Mors és Hoogerwerf mindhárom számban győzött, eredményeikkel bebiztosítva maguknak a Világkupán való szereplést.

Az elkövetkező világeseményeken a holland válogatott hat férfi és öt hölgyversenyzővel képviselteti magát: Sjinkie Knecht, Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat, Dennis Visser és Suzanne Schulting már korábban kivívta az indulási jogot a világkupa eseményekre (a rotterdami világbajnokságon elért eredményeik alapján). A további helyekre Dylan Hoogerwerf, Adwin Snellink, Jorien ter Mors, Lara van Ruijven, Yara van Kerkhof és Marijn Wiersma került, akik a pénteken Thialfban megrendezett válogató versenyen elért eredményükkel kerültek be a holland nemzeti válogatottba. A csapat szombaton késő este érkezik Budapestre.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X