moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. február 17.

Moscheni – Lukácsék kitűnő eredményei a Junior VB előtt

Márciusban Szófiában rendezik meg a Junior Műkorcsolya és Jégtánc Világbajnokságot, amire gőzerővel készül a Moscheni – Lukács páros. A szezonban eddig remek eredményekkel zárt a fiatal pár, legutóbb a Bavaria Openen értek el 4. helyezést – 25 párból.

Ennek apropóján kérdeztük meg a fiatalokat, hogy áll a felkészülésük egy hónappal a Világbajnokság előtt.

–   Részt vettetek az EB-n Budapesten. Mi a véleményetek a versenyről így pár héttel utána?
–   Fantasztikus érzés volt végre hazai közönség előtt is jégre lépni, főleg, hogy ezt egy ilyen nagyszabású esemény keretében tehettük meg. Az egész lebonyolítása, a remek korcsolyázók, akikkel jégre léphettünk, és a közönség lelkesítő tapsa mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy egy felejthetetlen élménnyé vált számunkra ez a fellépés.

–   Milyen érzés volt Magyarországon fellépni?
–   Minden alkalom mikor az ember hazai pályán lép fel különleges érzés. Nagyon örülünk, hogy végre rengetegen, akik eddig csak videón, tv-n keresztül láttak minket, élőben is megnézhettek bennünket. Ugyanekkora élmény volt számunkra, hogy bemutathattuk programunkat a sok barátnak, sporttársnak, családnak élőben.

–   Készültök a Junior VB-re. Hogy érzitek, mennyire álltok jól a felkészülésben?
–   Pár napja tértünk vissza ide Milánóba, Oberstdorfból, ahol a VB előtti utolsó versenyünk volt. Az ott elkövetett kisebb hibákat, hiányosságokat próbáljuk az elkövetkező hetekben kijavítani, a programot pedig a lehető legtökéletesebbre csiszolni. Erre van még 4 hetünk, azonban az edzőink és a mi elvárásaink, céljaink saját magunk felé nagyon nagyok, ezért rendkívüli feszes tempóban, keményen készülünk a megmérettetésre.

–   Milyen erősségű lesz a mezőny Bulgáriában?
–   A világbajnokság mindig az egyik, ha nem a legrangosabb verseny a szezonban, és nem lesz ez másképp Szófiában sem. A mezőny erős, minden versenyző a lehető legtöbbet próbálja majd kihozni magából. Úgy gondoljuk remek versenynek nézünk elébe.

M_L_2

–   Indultatok több junior versenyen idén. Milyen eredménnyel zártatok?
–   Az idei volt az első szezon, melyben a nemzetközi porondra léptünk. Tudtuk, hogy nehéz lesz felvenni a versenyt a rengeteg versenyzővel, akik már hosszú évek óta korcsolyáznak együtt, azonban ez nem térített el minket célunktól. Szerettünk volna bemutatkozni a világnak, illetve olyan programokat korcsolyázni, amit mind a bírók, mind a közönség is élvezhet. Visszatekintve a versenyekre boldogok vagyunk, hiszen nem csak a kitűzött céljaink teljesültek, de sikerült olyan helyezéseket is elérnünk, ami számunkra is meglepetés és nagy öröm volt. Két Grand Prix viadalon a 6. helyen zártunk, az Ice Challenge-t Grazban megnyertük, míg legutóbb a Bavaria Openen 4.-ek lettünk.

–   Mi a programotok a következő 1 hónapban?
–   A VB-ig már nincs több versenyünk. Milánóban készülünk kizárólag edzéssel, és a programjaink tökéletesítésével. Ebben edzőnk Barbara Fusar-Poli segít nekünk.

/fotó: Lukács Á./

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X