moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. február 12.

Szocsi2014: Telegdi Attila – Mindenki készül a következő távjára

2014_02_12_Telegdi_Attila
Holnap ismételten rajthoz állnak férfi rövidpályás gyorskorcsolyázóink Szocsiban. Kora délután az olimpiai faluban értük utol a magyar válogatott szövetségi kapitányát.

Holnap férfi 1000 méter.

„Csütörtökön mindhárom fiú, azaz Knoch Viktor, Béres Bence és Lui Shaolin Sándor, érintett 1000 méteren. A hétfői verseny után mindannyian úgy készülnek, hogy holnap tiszta lappal állnak a rajtvonalra. Mindenki mindent megtesz a siker érdekében, elszántan készülnek az 1000 méterre. Már a sorsolás pillanatában láttuk, hogy a futamokban igen erős mezőnnyel kell megküzdenünk. Viktorral együtt indul a világranglistán 4. kínai versenyző, Bence futamában van az 5. helyezett kanadai, míg Liu Shaolinnal együtt rajtol a 8. koreai fiú. A sorsolás úgy hozta, hogy a tengerentúli és ázsiai él menők mellett több Európa-bajnok is a mi futamainkba került.” – mondta Telegdi Attila, szövetségi kapitány.

Napi két edzés van programon.

„Az edzéseken differenciált munka folyik, annak függvényében, hogy ki milyen távon érdekelt legközelebb. Napi egy jeges és egy száraz van programon. A versenyzők mozgását és visszajelzéseit folyamatosan figyeljük, ezek alapján igazítjuk a napi edzésmunkát. Van, aki kisebb terhelést kap, de van olyan is, aki nagyobbat, mert az segíti legjobban a formáját. Az itteni edzéseken már csak a finomhangolás, a formaidőzítés legutolsó lépései zajlanak.”

Az edzéslehetőségek rendben vannak.
„Válogatottunk a héten a fő pályán tudott edzeni. Az előzetes igényeket korábban le kellett minden csapat adja, így tettünk mi is. Múlt hét végén a szervezők átírták több válogatott igényét, így a miénket is….. Erre a hétre azonban sikerült az eredetileg igényelt jeget és időt megkapnia az érintett csapatoknak, így most már a számunkra ideális helyen és időben készülhetünk.” – válaszolta Telegdi Attila.

Évek munkája forog kockán.
„Nagyon bízom benne, hogy a következő napok már, minden szempontból, nyugodt légkörben telnek majd itt Szocsiban. Kollégáimmal együtt mi mindent megteszünk, hogy versenyzőink kizárólag az olimpiára koncentráljanak, hiszen több év munkája, energiája forog kockán. Ahhoz, hogy az elvárásoknak megfelelően tudjunk szerepelni, most csakis a sporttal kell foglalkoznunk.” – zárta a beszélgetést a szövetségi kapitány, és hozzátette, hogy a csapat nevében gratulál Miklós Edit mai, lesiklásban elért 7. helyéhez!

DG

/fotó: Kovács Anikó – MOB/

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X