moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. február 13.

Szocsi 2014: Knoch és Liu Shaolin is továbbjutott 1000-en

Knoch Viktor és Liu Shaolin Sándor továbbjutott, Béres Bence viszont kiesett a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres futamában a szocsi téli olimpián.

Knoch Viktor óvatosan kezdett a negyedik futamban, három körig a harmadik helyen korcsolyázott, az ötödikben viszont a vezető kínai Vu Dadzsing mögé helyezkedett és végül a második helyen jutott a negyeddöntőbe.

Viktor a futam után így nyilatkozott az MTI-nek:””Nagyon kifutottam magam. Miután elesett a francia, valószínű volt, hogy a hollandot kizárják, de az volt a biztos, hogy megelőzöm őt és megtartom a második helyet, ez sikerült. A negyeddöntő nagyon nehéz lesz, mint mindig”

A futamból akadályoztatás miatt kizárták a holland Freek van der Wartot, így a francia Sébastien Lepage is továbblépett.
2014_02_13_Liu_Shaolin_Sandor_verseny
A nyolcadik futamban rajtolt Liu Shaolin Sándor, és igen nehéz ellenfeleket kapott a koreai Li Han Bin, a francia Thibaut Fauconnet és az olasz Yuri Confortola személyében. A magyar fiú remekül elkapta a rajtot, de rögtön az elején ütközött francia riválisával, és elesett. Liu 1:35,935-ös idővel harmadikként ért célba, mivel azonban a bírók úgy ítélték meg, hogy vétlen volt az esetnél, továbbjuttatták a negyeddöntőbe.

„Szerintem is teljesen vétlen voltam, nem lökdösődtem, nem használtam a kezem, és mások is – akik külső szemlélőként figyelték az eseményeket – azt mondták, hogy százszázalékosan tiszta voltam” – beszélt a mob.hu-nak Liu Shaolin arról, hogy ő hogyan látta az ominózus esetet, majd így folytatta: “Kicsit elfáradtam a végére, mivel az elején elestem, és be kellett hoznom a lemaradást. Ha nincs ez a baleset, előrementem volna, és folyamatosan védtem volna az első vagy a második helyet. A következő futamban az 5-ös pályáról indulok, ami 1000 m-en nem túl előnyös, de az előzmények fényében annak is örülnöm kell, hogy továbbjutottam.”
2014_02_13_Beres_verseny
Béres Bence számára sajnos nincs folytatás: a rajt után harmadik lett, később pedig visszacsúszott a negyedik helyre, ahonnan nem tudott feljebb kapaszkodni. Futama után érhetően csalódottan nyilatkozott a mob.hu-nak:
„Ha egy szóval kellene értékelni a teljesítményemet, akkor annyit mondanék, hogy pocsék. Nagyon készültem erre a számra, el vagyok keseredve. Otthon ennél egyedül jobb tempót megyek. Amikor kijöttünk Szocsiba, nagyszerű formában voltam, mostanra teljesen lelassultam.”

A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók szombaton folytatják a küzdelmet, akkor a most továbbjutott két magyar 1000 méteren lép jégre és szintén két magyar résztvevővel a női 1500 métert rendezik meg.

/MOB, MTI; fotó: Kovács Anikó – MOB/

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X