WordPress adatbázis hiba: [Got error 28 from storage engine]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Got error 28 from storage engine]
SELECT t.*, tt.* FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id WHERE tt.taxonomy IN ('rl_category') ORDER BY t.name ASC

WordPress adatbázis hiba: [Got error 28 from storage engine]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (39254) ORDER BY t.name ASC

Elhunyt Bathó Ferenc | Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség - MOKSZ MOKSZ
moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. szeptember 19.

Elhunyt Bathó Ferenc

 

Gyászol a korcsolyázók családja: 74 esztendős korában elhunyt dr. Bathó Ferenc, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség alelnöke, korábbi elnöke.

Minden akkor kezdődött, amikor az édesapja kézen fogta, és elvitte a Zagyvához: ott, a megfagyott folyó jegén tanult meg korcsolyázni – valójában, ott, azoknál az első jeges lépéseknél pecsételődött meg Bathó Ferenc sorsa: lángra gyúlt a szíve a korcsolya iránt, s a szerelem olyannyira röpítette, hogy miután Budapestre került, a Városligeti Műjégpályán Peters Alice edző irányítása alatt a jégtánc mellett kötelezte el magát.

A nyolcvanas évek elején már a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnökségi tagjaként, a versenyszervező bizottság elnökeként tevékenykedett. Utóbbi tisztségének is köszönhetően óriási szerepet vállalt abban, hogy Budapest előbb műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságnak (1984), majd világbajnokságnak (1988) adott otthont.

Négy esztendőn keresztül a szövetség alelnökeként dolgozott, majd 1994-ben a MOKSZ elnöke lett, s ezt a posztot 2010-ig töltötte be.
Bathó Ferenc nem csupán vezető, elnök volt – annál jóval több.
A korcsolyasport szerelmeseként nemcsak rajongott a sportágakért, tett is értük.
Sokat.
Sokszor.
Sokféle minőségben.

Figyelt mindenre és mindenkire – legyen szó hazai viadalról, olimpiáról (1998-től ott volt minden téli, és több nyári olimpián is), szabályokról, azok értelmezéséről, vagy éppen emberi kapcsolatokról.
Mindig mosolygott és mindig segített.
És 1995-től már a Magyar Olimpiai Bizottság tagjaként is képviselte a korcsolyasportokat, aztán néhány évvel később már a MOB elnökségi tagjaként tette ugyanezt.

A MOB Felügyelő Bizottságának haláláig volt a tagja – akárcsak a MOKSZ családjának, hiszen alelnökként továbbra is ott volt a korcsolyacsalád közelében.
A közelünkben.
Az az ötévesen fellángolt szerelem öröknek bizonyult.

Bathó Ferenc halálával pótolhatatlan veszteség érte a korcsolyázók családját, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséget és az olimpiai mozgalmat.
Nyugodjék békében!

Dr. Bathó Ferencet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti.

Kovács Erika /HUNSKATE Média

 

 

Li-ning Seat
X