moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. április 3.

Szinkron VB 2014: Színvonalas programmal készül a magyar csapat

2014_04_SYS_VB_promofotoPénteken kezdődik a Szinkronkorcsolya Világbajnokság Olaszországban, ahol 17 fős magyar csapat vesz részt.

A Magyar Szinkronkorcsolya Válogatott már nyár óta készül a szezon legrangosabb versenyére, az olaszországi világbajnokságra. A csapat kedden érkezett meg a helyszínre, ahol 19 ország 23 csapatával az utolsó edzéseken vesznek részt a verseny előtt. A 15 lányból és 2 fiúból, akik ráadásul ikrek, álló csapatnak hosszú és nehéz szezon áll a háta mögött, hiszen a felkészülés során két városban – Miskolcon és Budapesten – edzettek heti váltásban.

A kemény munkának meg is látszik az eredménye, a két nemzetközi és egy hazai verseny során a csapat folyamatos fejlődést mutatott és a versenyeken egyre eredményesebben szerepelt.

Nagy várakozással és elszántan indulnak neki a szezon utolsó és legfontosabb megmérettetésének, ahol szeretnék azt megmutatni, hogy nem hiába dolgoztak egész évben, és Magyarországnak is lehet ütőképes csapata. Ez az esemény nem csak a csapat szamara kiemelten fontos esemény, de egyben az egész sportág szamara is, hiszen a szinkronkorcsolya sportágnak komoly esélye van, hogy olimpiai sportággà váljon és akàr màr a következő Téli Olimpián ott lehessen.

A csapat Gulyás Erikával és Sárközi Bettinával készült fel. Utóbbit kérdeztük a VB-ről: “17 fős a csapatunk, négy városból, Budapest, Székesfehérvár, Miskolc, Pécs, vannak a 15 és 25 év közötti versenyzőink. Pénteken és szombaton is pályára lépünk. Két jó program az elvárásunk.”

A verseny pénteken és szombaton kerül megrendezésre Courmayeurban, Olaszország egyik síparadicsomában.

Az eseményről bővebben tájékozódhatnak az érdeklődök a http://www.2014synchroworlds.com címen.

Szurkoljunk együtt a Szinkronkorcsolya Válogatottnak! Hajrá Magyarország!!

A csapat tagjai:
– Afonyi Márti
– Angyal Nóra
– Flekács Alexandra
– Hankó Ágnes
– Havasi Mesi
– Herencsik Tímea
– Murányi Szlivi
– Murányi Rita
– Osváth Katica
– Szabó Lilla
– Szánti Ágnes
– Vágner Barbara
– Wollein Lilla
– Csarkó Zita
– Mórucz Babett
– Szénási Dani
– Szénási Martin

SEAT MET NEKA
X