moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. február 12.

Újabb nap, újabb érem

Az EYOF második napján megszületett a második magyar érem is, amelyet ezúttal is a rövidpályás gyorskorcsolyázóink szereztek.

A nyitó nap nagyszerű eredményei (Talabos Attila aranyérem, Bontovics Balázs 4., Somogyi Barbara 6. hely) bizakodva vártuk a keddi programot is, amelyben a fiú és lány 500 m, valamint a 3000 mix váltó elődöntője szerepelt.

Mindkét nemnél a legjobb hatba kerülés volt a cél, amely végül felemásan sikerült. A hölgyeknél Dobrán Fanni 11. lett, míg Somogyi Barbara továbbjutó helyről esett ki a tízbe kerülésért vívott futamban. Az uraknál a friss európai ifjúsági olimpiai bajnok, Talabos Attila az első futam második körében vezető helyről esett ki, pedig formája és időeredményei alapján reális esélye lett volna a döntőre. Bontovics Balázs azonban hozta a hétfői, kiegyensúlyozott teljesítményt, és ezúttal is bejutott a fináléba. Sőt, mivel az orosz Balbekov szabálytalanul előzte meg őt, a versenybírók Balázst hozták ki harmadiknak! A program végén a vegyesváltónak szurkolhattunk, izgulás nélkül, hiszen a mieink gond nélkül kerültek be a pénteki döntőbe.

„Az első nap után bizakodva vártuk a második nap fejleményeit, és kis szerencsével talán többet is elérhettünk volna. Különösen Talabos Attila esetében voltunk szomorúak, mert a formáját látva mindenképpen éremesélyes lett volna ezen a távon is. Bontovics Balázs viszont magabiztos versenyzéssel menetelt a döntőig, ahol végig nagy csatát vívott az orosz Balbekovval, aki csak szabálytalanul tudta a hajrában megelőzni őt. Mivel ezt a versenybírók is így látták, Balázst előrébb sorolták, és megérdemelten lesz bronzérmes! A vegyesváltó tagjai nagyszerűen korcsolyáztak, végig vezetve nyerték meg a futamot és a legjobb eredménnyel jutottak be a pénteki döntőbe, ahol az éremszerzés is reális cél” – értékelte a napot Szabó Krisztián vezetőedző.

Szerdán is csütörtökön nem versenyeznek rövidpályás gyorskorcsolyázóink, de a műkorcsolyázó Láng Julianna is megkezdi EYOF-szereplését a lányok rövid programjában.

HUNSKATE Média / Fotó: Magyar Olimpiai Csapat

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X