moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. augusztus 31.

Úgy, mint rég

A kilencvenes években remek műhely működött Tatabányán, ám a körülmények és a lehetőségek miatt hosszú éveken keresztül csak a diáksportban jeleskedtek a tatabányai gyorskorcsolyázók – a tervek szerint a jövőben még professzionálisabb korcsolyázók kerülhetnek ki az egyesületből.


Keszler Andrea a klubhűség mintaképe: pályafutása során végig a tatabányai korcsolyasportot (is) képviselte, attól nem szakadt el, és most, amikor a sérülése miatti rehabilitációját tölti, aktívan be is kapcsolódik a tatabányai sportéletbe. Tatabányán ugyanis megmozdult valami. A város új jégpályát kapott, amely 2019 végére teljesen fedett lesz – az oktatás és az edzések továbbra is zavartanul folynak.

Az elmúlt években a diáksport terén értek el szép sikereket a fiatalok, vagyis az utánpótlás tekintetében remek kis csapat alakult ki Tatabányán, a cél az, hogy a jövőben egy ütőképes short track csapat jöhessen létre, amely később a felnőttek között is megállja a helyét.

„Tatabányán komoly hagyománya van a gyorskorcsolyának, örülünk és támogatunk minden olyan elképzelést, amely segít abban, hogy a bázisunk erősödjön –mondta el Telegdi Attila, a MOKSZ gyorsasági ágazatának szakmai igazgatója. – Keszler Andreánál alkalmasabbat keresve sem találhattak volna, hiszen Andi jó ember, és ez legalább annyira fontos, mint a szakmai tudás. A gyerekek jó kezekben vannak, a szövetség pedig minden támogatást megad ahhoz, hogy a most kitűzött célokat el is érje az egyesület.”

Moravcsik-Fecskés Orsolya, a Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesület elnöke úgy fogalmazott, hogy a gyorskorcsolya mellett szeretnének lehetőséget biztosítani a jégkorongnak is: „Szeretnénk, ha a görkorcsolya, a gyorskorcsolya és a short track egymás mellett működne, és szeretnénk, ha ebben a rendszerben minden gyermek, minden fiatal és minden versenyző megtalálná a helyét. Ez természetesen nem megy egyik pillanatról a másikra, de a folyamat elindult. Keszler Andrea ígérete szerint heti három alkalommal segíti az egyesületünkben folyó munkát.”

Keszler Andrea hatalmas elánnal és lelkesedéssel veti bele magát a munkába – jó ideje a short track határozza meg az életét, és ezen a rehabilitációja során sem kíván változtatni. No, meg a klubhűség is kötelezi őt. A világbajnoki ezüstérmes koris természetesen nem kötelességként éli meg az új lehetőségét: minden vágya, hogy a Tatabányán most elhatározott célok meg is valósuljanak.

(Kovács Erika)

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X