moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. február 15.

Taroltunk a gálán!

Három kategóriában voltunk érdekeltek az Év sportolója 2018 gálán és mindháromban miénk a győzelem!
Csak titokban reménykedtünk benne – annál nagyobb volt az örömünk, hogy az álmaink valóra váltak!

Már így történt 2018. február 22-én, amikor a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Csaba összetételű rövidpályás gyorskorcsolya-váltó megszerezte Magyarország első téli ötkarikás aranyérmét a pjongcsangi olimpián.

A csütörtök esti siker, az Év sportolója 2018 gála három győzelme abból az egy évvel ezelőtti sikerből eredeztethető.

Lina Zhang, Bánhidi Ákos

Az év edzője kategória
Számunkra egyértelmű volt eddig is, hogy a bajnokaink mellett bajnokok az edzők is, ám a 2018-as esztendőben elért sikerek után a sportújságírók társadalma is így gondolja ezt – az Év sportolója gála edző kategóriájának nyertese: Lina Zhang és Bánhidi Ákos!

Bánhidi Ákos: Egy kanadai kollégám úgy fogalmazott, nem jó, hanem szerencsés edző szeretne lenni. Nos, én az vagyok, mert olyanokkal dolgozhatok együtt, mint a férfiváltó, vagy mint a mellettem álló kolléganőm, Lina, aki talán a legfontosabb része a rendszernek. De köszönöm a szakmai stáb minden tagjának a rendkívül magas színvonalú munkáját, nekik is itt kellene most állniuk mellettünk.

Liu Shaolin Sándor

Az év férfi sportolója kategória
Nem volt olyan verseny tavaly, ahol ne szerzett volna érmet. Hogy Liu Shaolin Sándor a rövidpályás gyorskorcsolyázás jelenkori klasszisa, nem képezi vita tárgyát. És végre valóra vált egy régóta dédelgetett álma is: az év férfisportolója 2018-ban Liu Shaolin Sándor!

Liu Shaolin Sándor: Óriási megtiszteltetés, hogy első téli sportolóként állhatok most itt. Nem lehetett könnyű a döntés, már ha csak azt nézem, hogy Bácsi Peti milyen gyönyörű aranyérmet szerzett a világbajnokságon hazai közönség előtt – le a kalappal előtte! Élsportolóként elsősorban a kemény munka és az ismertségek hozzák meg az eredményeket, márpedig én minden reggel úgy kelhettem fel, hogy keményen tudtam edzeni, ezért szintén hálásnak kell lennem édesanyámnak és a családomnak! 

Burján Csaba, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor

Az év csapata az egyéni sportágakban kategória
Ha valamiben biztosak voltunk, az a váltó sikere volt – az Év sportolója gálán is. Egyértelműnek tűnt ugyanis, hogy a férfiváltónk lesz a befutó ebben a versengésben. A fiúk sporttörténelmi győzelmet arattak egy éve a téli olimpián, és nyertek ezúttal is: Az egyéni sportágak csapatversenyében 2018-ban az év csapata a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai bajnok férfiváltója!

Knoch Viktor: Négyen vagyunk a színpadon, de egy hatalmas csapat kellett ehhez a sikerhez. Nekem pedig sokat kellett várnom, hogy felnőjenek mellém a többiek.

HUNSKATE Média / Kovács Erika – Fotók: MSÚSZ

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X