moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. január 6.

Szólt a taps

Arany, ezüst, bronz – minden éremből szereztek a mieink a péntektől vasárnapig megrendezett Danubia Series – Pannonia Open elnevezésű nemzetközi utánpótlásversenyen.

Nagy mezőnyben, erős vetélytársak között és mellett mérették meg magukat utánpótláskorú rövidpályás gyorskorcsolyázóink, és a fiatalok nem is vallottak szégyent, hiszen többször is felállhattak a dobogóra – a távonkénti részsikerek mellett az összetett verseny eredményhirdetésekor is szólt a taps a magyar junioroknak a Gyakorló Jégcsarnokban.

„Valóban erős és nagy mezőny vonult fel ezen a versenyen, emiatt persze kicsit másként kell értékelnünk ezt a viadalt –kezdte az értékelést Szabó Krisztián, a juniorválogatott vezetőedzője. – Nagyon jó, hogy itt voltak a kínaiak, hiszen a verseny színvonala magasabb volt, jó kis csatákat vívtunk velük, viszont azért, mert sokan voltak itt, nyilvánvalóan befolyásolták is a végeredményt, hiszen több helyet elvittek előlünk, mégpedig egy európai körversenyen. Nem lehetek elégedetlen, mivel a junior Európa-kupára megszerezhető tizenkét helyből tízet megszereztünk. Visszatérve a kínaiakra: tisztán látszik, hogy a fiatalabb korcsoportoknál megfigyelhető fölényük a 16-18 évesek közé érve egyre inkább eltűnik, itt már jóval közelebb vagyunk hozzájuk tudásban, technikában, gyorsaságban – bátran kijelenthetem, hogy felvesszük velük a versenyt.”

Szabó Krisztián a tekintetben is bizakodó, hogy a fiúknál több olyan versenyző is van, aki már rendszeresen az olimpiai kerettel készül, vagyis a jövőt illetően sem kell aggódnunk. Szerencsére a lányoknál sem, az más kérdés, hogy itt talán egy-két évvel többet kell várnunk arra, hogy a legtehetségesebbek odaérjenek a legjobbak közé-mellé, hiszen még annyira fiatalok, hogy akadnak olyanok közöttük, akik koruknál fogva még a junior-világbajnokságon sem indulhatnak.

Apropó, világbajnokság!
A verseny végén Szabó Krisztián összehívta a versenyzőket, és kihirdette, kik alkotják a január 25. és 27. között a montreali junior vb-n jégre lépő csapatot: a szakvezetés döntése értelmében a világbajnokságra Tiborcz Dániel, Sziklási András, Bontovics Balázs és Talabos Attila, valamint Somogyi Barbara, Túri Anna, Tóth Eszter és Dobrán Fanni utazhat.

A Danubia Series – Pannonia Open verseny eredményei IDE KATTINTVA tölthetők be.

HUNSKATE Média / Kovács Erika – Fotó: Kovács Álmos

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X