moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. október 22.

Pekingi világkupa, II. nap 

Folytatódtak a versenyek short track válogatottunk számára az ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Világkupa-sorozat első, pekingi állomásán. Ma az 1000 méteres selejtezőket, valamint a 3000-es női és az 5000 m-es férfi váltó negyeddöntőjét rendezték. 

Az olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozat második napján, a Capital Indoor Stadionban ismét a rövidpályás gyorskorcsolyázóké volt a főszerep. A magyar hölgyek sajnos a tegnapihoz képest gyengébb napot fogtak ki és a roppant erős nemzetközi mezőnyben 1000 méteren Bácskai Sára Lucának (MTK), Kónya Zsófiának (SZKE)  és a 3000 méteres váltónak nem sikerült továbblépni a negyeddöntőbe, illetve elődöntőbe. Jászapáti Petrának (SZKE) viszont szurkolhatunk vasárnap az 1000 méteres verseny negyeddöntőjében.

A tegnap 500 méteren kizárt Liu Shaoang (FTC) viszont ma 1000 m-en kiharcolta a vasárnapi negyeddöntőben való részvételt, csakúgy, mint bátyja, Liu Shaolin Sándor (FTC), valamint a szintén remek formában lévő Krueger-John Henry (FTC) is. Zárásként remek hír, hogy a három kiválóságunk és Jászapáti Péter (SZKE) alkotta 5000-es váltónk szintén ott lesz a következő körben, ahol holnap már a vasárnapi döntőbe jutás a tét.  Fontos megjegyezni, hogy minden férfi versenyzőnk és a váltónk is futamgyőztesként lépett tovább.

 Szombaton azonban nemcsak a férfi váltónkért szoríthatunk, hiszen 500 és 1500 méteren már érmeket osztanak. A legrövidebb egyéni távon a hölgyeknél Jászapáti Petra és Kónya Zsófia (SZKE), míg a férfiak 500-as mezőnyében Liu Shaolin Sándor és Krueger-John Henry is a döntőt, illetve a dobogós helyek egyikét célozza meg. Női 1500 m-en Jászapáti Petra, a fiúknál pedig a Liu testvérek mellett Krueger-John Henry szintén éremesélyekkel lép majd jégre. 

A magyar válogatott szurkolói a harmadik nap eseményeit magyar idő szerint 04:00-től online stream-en keresztül követhetik figyelemmel ezen a linken: https://www.youtube.com/watch?v=xGYU90gmWHM. A szombati és vasárnap délelőtti döntőket pedig nemcsak online, hanem az M4 műsorán élőben is nézhetik majd. 

Az érdeklődők az alábbi linken tájékozódhatnak a pekingi versenyhétvége részletes eredményeiről:https://shorttrack.sportresult.com/Results.aspx?evt=11213100000089 

Szurkoljunk együtt a magyar short track válogatott sikereiért! 

 

HUNSKATE media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X