moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. október 31.

Nagoja világkupa – IV. nap

Utolsó napjához érkezett Japánban az ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Világkupa-sorozat második állomása. Sikerült méltó módon elbúcsúztatni Nagoját, ugyanis mind a vegyes, mind a férfi váltónk bronzérmet szerzett.

Vasárnap az 1000 méteres futamokat, a vegyesváltó futamait és a 3000 méteres női és 5000 méteres férfi döntőket rendezték a Nagojában.

A női 1000 méteres negyeddöntőben Kónya Zsófia (SZKE) révén voltunk érdekeltek. Futamában szoros verseny végén ötödikként végzett, ezzel is értékes kvalifikációs pontokat gyűjtve. A férfiaknál ugyanebben a kategóriában nagyobb érdekeltségünk volt, hiszen egyszerre lépett jégre Krueger John-Henry (FTC) és Liu Shaoang (FTC), egy másik futamban pedig Liu Shaolin Sándor (FTC). John-Henry és Shaoang futama szerencsétlenül alakult:a két magyar sportoló összeakadt és így egyikük sem jutott tovább. Krueger ráadásul büntetést kapott akadályoztatás miatt, a fiatalabb Liu testvér pedig időeredmény nélkül fejezte be ezt a megmérettetést.

Ennél szerencsésebben és eredményesebben szerepelt Liu Shaolin Sándor a negyed- és elődöntőben. Ennek eredményeként megérdemelten jutott a táv döntőjébe. Itt egy végletekig kiélezett futamban egy jól induló előzés közben kisodródott és ezzel lemaradt az éremről. Annak ellenére, hogy nem szereztünk érmet ezen a távon, mindhárom versenyzőnk jelentősen gyarapította kvalifikációs pontjai számát

A vasárnap délelőtti folytatásban azonban sokkal eredményesebben szerepeltek a magyarok, elérkeztek ugyanis a váltók helyosztó futamai. Elsőként a vegyes váltónk jutott döntőbe: a  Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Krueger John-Henry és Liu Shaoang kvartett a 2000 méteres első elődöntőben másodikként zárt. A döntőben Petra mellett Kónya Zsófia képviselte a hölgyeket és ebben a felállásban harmadik helyen zártak egy végletekig kiélezett döntőben. A teljes csapat megérdemelten és elégedetten mosolyoghatott a bronzéremmel az eredményhirdetésen.

Nógrádi Bence, Krueger John-Henry, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor négyese számára szintén komoly feladat volt az 5000-es férfi váltó döntője. Fantasztikus szereplésüket is mutatja, hogy a kanadai és kínai csapattal szinte egy időben, harmadikként érkeztek a célba. A hajszálvékony különbségnek köszönhetően így a pekingi világkupa ezüstje után egy bronzérmet szerezték meg Magyarország számára.

Legközelebb november 18. és 21. között folytatódik az ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Világkupa-sorozata. Akkor Debrecen ad otthont az eseménynek, így sportolóink hazai pályán, a Főnix Arénában szerezhetnek kvótához szükséges kvalifikációs pontokat a 2022-es pekingi téli olimpiára. Ezt követően a negyedik állomáson, a hollandiai Dortrechtben zárja a csapat az idei évet.

Hajrá magyarok! Szurkoljunk együtt élőben a rövidpályás gyorskorcsolyázóinknak Debrecenben is!

 

HUNSKATE media

Fotó: ISU Live stream. M4, Kercsó-Magos Zsuzsi

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X