moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. október 29.

Nagoja világkupa – II. nap 

 

 

Rövidpályás gyorskorcsolyázóink számára nincs megállás! Ma az 1000 méteres selejtezőket, valamint a 3000-es női és az 5000 m-es férfi váltók negyeddöntőit rendezték Nagojában. 

Japánt ugyebár a felkelő nap országaként is szokás emlegetni és a nagojai versenyhétvége helyszínéül szolgáló Nippon Gaishi Hall első szava is erre utal, hiszen Japán ősi neve, a Nippon helyi nyelven azt jelenti: a Nap eredete, vagy kicsit magyarosabban; ahonnan a Nap származik. A lírai jelzőket stílusosan megragadva, az első őszi napsugarakkal kelve ma kora reggeltől ismét érdemes volt Japánra, és az ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Világkupa-sorozat második állomásán versenyző válogatottunkra figyelni. 

Női 1000 méteren Kónya Zsófia (SZKE), Sziliczei-Német Rebeka (FTC) és Jászapáti Petra (SZKE) ismagabiztosan jutott tovább az első körös előfutamokból, ám végül csak Zsófia került be a vasárnapi negyeddöntőkbe. Luca és Petra ezen a távon csak a vasárnapi helyosztókon lesz érdekelt. Viszont a lányok 3000-es váltója már önfeledt mosolyt csalt az arcunkra, hiszen a fent említett hármas Somogyi Barbarával(FTC) kiegészülve, és végig szenzációsan versenyezve a második negyeddöntő 2. helyén csúszott be a holnap esedékes elődöntőkbe. 

A nap további magyar sikerei szintén örömre adtak okot! Férfi 1000 m-en mindhárom magyar induló kiharcolta a negyeddöntős részvételt: Liu Shaoang (FTC) ráadásul mindkét előfutamát megnyerte, de bátyja, Liu Shaolin Sándor (FTC), valamint a szintén remek formában lévő Krueger John-Henry (FTC) is magabiztosan jutott a következő körbe. A nemzetközi mezőnyben is favoritnak számító srácokat tehát nem nyomta agyon a teher, de ugyanez elmondható az olimpiai címvédő, és egy hete Pekingben, a világkupa-sorozat első állomásán 2. pozícióban záró 5000-es férfi váltónkról is. Ma a csapat a Jászapáti Péter (SZKE), Krueger John-Henry, Liu Shaoang és Nógrádi Bence (FTC) összeállításban lépett jégre és a negyedik negyeddöntős futam 2. helyén zárva biztosította részvételét a szombati elődöntőkben, ahol az egyik legnagyobb riválisnak számító kínai, valamint az olasz, illetve orosz váltóval küzdhet meg. 

De nemcsak a női és férfi váltónkért izgulhatunk holnap, hiszen 500 és 1500 méteren már érmekért, illetve a helyezésekért járó olimpiai kvalifikációs pontokért is versenybe szállnak válogatottunk tagjai. A legrövidebb egyéni távon a hölgyeknél Jászapáti Petra szerepel majd, Kónya Zsófia és Somogyi Barbara a helyosztókon érdekelt. A férfiaknál pedig a Liu testvérek és Krueger John-Henry is a negyeddöntőkben bizonyíthatnak. 1500-on lányaink közül Somodi Maja (SZKE) és Sziliczei-Német Rebeka azonos futamban helyosztót vív, a fiúknál ugyanezen a távon John-Henry elődöntőzik. 

Érdemes lesz tehát a harmadik nap eseményeit is – magyar idő szerint 04:50-től – online stream-en keresztül ITT figyelemmel követni. Ráadásul az izgalmasnak ígérkező futamokat nemcsak online, hanem az M4 műsorán élőben is nézhetjük! 

A nagojai versenyhétvége részletes eredményeiről ITT tájékozódhatnak az érdeklődők. 

Hajrá magyarok! Szurkoljunk együtt a rövidpályás gyorskorcsolyázóinknak! 

HUNSKATE media

Fotó: ISU Live stream

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X