moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. október 1.

Koreai és kanadai arany a végére

A férfiaknál hihetetlenül szoros versenyben szerezte meg Kanada az első helyet Kína előtt. A nőknél  Dél-Korea tarolt, a váltó győzelemmel összesen hat aranyat zsebeltek be a nyolcból.

A két magyar váltó a nap utolsó két futamában a B döntőben szerepelt. Az olimpiai kvalifikáció szempontjából fontos volt, hogy minél előrébb végezzenek a nők és a férfiak is.
A Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Jászapáti Petra összeállítású 3000m-es váltó az elődöntőkben kizárások miatt csak a franciákkal vette fel a harcot. A végig fej-fej mellett haladó két gárda között ezred másodpercek döntöttek a franciák javára. A magyar négyes hatodik lett az összesítésben.

Keszler Andrea

Nem úgy sikerült a verseny, ahogy kellett volna, többet vártunk ettől a döntőtől, meg kellett volna nyernünk. Nem sikerült teljesen megvalósítani a taktikát sem, de ez van, jövő héten újra próbálkozunk. Egyelőre nem igazán tudom mit kellene javítani, meg kell nézni a videót az edzőinkkel és kielemezni a hibákat, utána pedig jövő a héten újra nekimenni a versenynek.

A férfiak 5000m-es B döntője, ahol  a Burján Csaba, Varnyú Alex, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang váltó az olimpiai bajnok oroszokkal, a kazahokkal és az amerikaiakkal küzdött, hatalmas harcot hozott az összecsapás. Végig izgalmas volt a futam. Szinte mindegyik gárda vezetett egy-két kört felválta.  A végén a magyarok ragadták magukhoz az első pozíciót és a hajrában maguk mögé utasították riválisaikat. Ezzel az összesítésben ötödikek lettek.

Liu Shaolin Sándor

Nagyon izgalmas volt ez az utolsó verseny, sok előzés és akció volt, úgyhogy élveztük végig a versenyt. Alexnek sok tapasztalatot kell még szereznie, de nagyon jól kezelte a helyzetet, gyönyörűen lekorizta ezt a döntőt, jó látni, hogy ilyen erős csaptunk van. Úgy gondolom, hogy örülnünk kell ennek az ötödik helynek, ha nem is osztottak érmet, azért megnyertük a futamot, ami nagyon pozitív, és szerintem így is állt hozzá mindenki. Sajnos az 1000 méteren hibáztam egyet, de sokat tanultam belőle és remélhetőleg legközelebb jobb lesz. Meg kell tanulni hazai közönség előtt versenyezni, mert nagyon más érzés mint külföldön, de a végére azért kezdtem megszokni a hangulatot is. Remélem még sok ilyen esemény lesz Magyarországon, mert rengeteg pluszt adott.

Férfi 5000 méteres váltó:
1. Kanada 6:46.191 perc
2. Kína 6:46.196
3. Japán 6:47.825
…5. Magyarország

Női 3000 méteres váltó:
1. Koreai Köztársaság 4:08.393 perc
2. Kanada 4:09.817
3. Oroszország 4:10.382
…6. Magyarország

Az AUDI Short Track Világkupa budapesti állomásának éremtáblázata:

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X