moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. március 27.

Junior Európa Kupa Lettországban magyar sikerekkel

A lettországi Ventspilsben rendezték az idei Junior Európa Kupát, ahova korcsoportonként Európa 16-16 legjobb fiú és lány versenyzői kvalifikáltak. Országonként a 4 korcsoportban maximálisan 24 versenyző indulhatott. Hollandia 22 fője és Olaszország 19 fője után, a harmadik legnagyobb csapattal vághattunk neki a versenynek, hiszen 18 versenyzőnk tudott kvalifikálni az eseményre, mely már önmagában is óriási eredmény, hiszen a kelet-európai régióból egyedül Magyarország tudott ilyen nagy létszámú csapatot indítani. Versenyzőink egy hetet tölthettek a balti tenger partjainál és megfelelő edzéskörülmények között készülhettek. Sajnos 4 versenyzőnk is sérüléssel, illetve betegen készült a megmérettetésre, így náluk nem számíthattunk megfelelő eredményre, Talabos Attila pedig az első versenynapon sérült meg, s vissza kellett lépnie a versenytől.

A 3 távos versenyen kiemelkedő eredményt ért el Tian Rixin ( Lucy), aki mindhárom távon első lett és így összetettben is aranyérmet szerzett, Sziliczei –Német Rebeka aki 1000m-es győzelmével végül feljött az összetett 2. helyre, Nógrádi Bence mindhárom távon dobogón végzett és összetettben is ezüstérmes lett, Somodi Maja és Túri Anna két-két bronzérmével, valamint Somogyi Barbara 1 bronzérmével valamint a fiú váltó bronzérmével összesen 16 érmet sikerült szereznie a Junior Válogatottnak.

Természetesen ezek mellett még számos 4. 5. 6. helyet is szereztek versenyzőink, kis szerencsével 20 érem összejöhetett volna, és akkor lehetnénk maximálisan elégedettek, de ezek a hiányzó érmek elsősorban a sérülések, betegségek rovására írhatóak. A versenyzőink a jelenlegi állapotukhoz képest mindent megtettek, így büszkék vagyunk rájuk természetesen a hibákat megbeszéltük és mindenki tanult belőle. A sikerek pedig bízunk benne, hogy az egész csapat számára még nagyobb motivációt jelentenek majd a következő szezonra.

(Szabó Krisztián)

Li-ning Seat Törley Artificer
X